סינבון אמריקאי - טעים וקל להכנה | השף הלבן

סינבון אמריקאי

לחמניות שבלולי קינמון אמריקאיות מבצק שמנת רך וציפוי מסקרפונה מפנק שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. המתכון המושלם למאפה חורפי לצד הקפה של הבוקר

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סינבון אמריקאי
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל12-15 יחידות:

לבצק שמנת:
  • 4 כוסות + 2 כפות (580 גרם) קמח (עדיף קמח לחם)
  • 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 2 ביצים L
  • ½ כפית מלח
למלית קינמון:
  • 225 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה
  • 2 כפות קינמון טחון
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה רכה מאוד
  • 1 כף מייפל
לציפוי מסקרפונה:
  • 1/2 גביע (125 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
  • 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
  • 45 מ"ל (3 כפות) שמנת לבישול 15% שומן "השף הלבן"
גודל תבנית: תבנית 20*30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 15-17 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.

    טיימר מופעל
    00:17:00
  • 02.

    יוצרים כדור ומניחים בקערה.

  • 03.

    מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מלית קינמון: מערבבים יחד את הסוכר, הקינמון והמלח.

  • 05.

    בקערה נפרדת מערבבים יחד את החמאה והמייפל לתערובת אחידה ונוחה למריחה.

  • 06.

    על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס"מ.

  • 07.

    מורחים את תערובת החמאה-מייפל בשכבה אחידה ומפזרים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון. בעזרת הידיים מעט מהדקים את הסוכר לחמאה.

  • 08.

    מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשבלולים די גדולים ברוחב של 5-6 ס"מ.

  • 09.

    משמנים היטב או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים בתבנית במרווחים קלים.

  • 10.

    מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות או עד שהשבלולים תפוחים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 11.

    מחממים תנור ל-170 מעלות.

  • 12.

    אופים במשך 18-25 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 13.

    ציפוי מסקרפונה: בקערת מיקסר מערבלים יחד את המסקרפונה ואבקת הסוכר לתערובת אחידה.

  • 14.

    מוסיפים שמנת ומערבלים עד שאחיד.

  • 15.

    יוצקים את הציפוי על המאפים (לאחר צינון לטמפרטורת החדר). מורחים בצורה חופשית ומגישים.

  • 16.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(8)