סינבון אמריקאי
לחמניות שבלולי קינמון אמריקאיות מבצק שמנת רך וציפוי מסקרפונה מפנק שפשוט אי אפשר לעמוד בפניו. המתכון המושלם למאפה חורפי לצד הקפה של הבוקר
המרכיבים ל12-15 יחידות:
- 4 כוסות + 2 כפות (580 גרם) קמח (עדיף קמח לחם)
- 2 כפיות (10 גרם) שמרים יבשים
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 ביצים L
- ½ כפית מלח
- 225 גרם (1 כוס) סוכר חום כהה
- 2 כפות קינמון טחון
- קורט מלח
- 100 גרם חמאה רכה מאוד
- 1 כף מייפל
- 1/2 גביע (125 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
- 90 גרם (3/4 כוס) אבקת סוכר
- 45 מ"ל (3 כפות) שמנת לבישול 15% שומן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, שמנת, ביצים ומלח ולשים במהירות נמוכה במשך 15-17 דקות עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.
טיימר מופעל
-
02.
יוצרים כדור ומניחים בקערה.
-
03.
מכסים ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מלית קינמון: מערבבים יחד את הסוכר, הקינמון והמלח.
-
05.
בקערה נפרדת מערבבים יחד את החמאה והמייפל לתערובת אחידה ונוחה למריחה.
-
06.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן בעובי ½ ס"מ.
-
07.
מורחים את תערובת החמאה-מייפל בשכבה אחידה ומפזרים מעליה את תערובת הסוכר והקינמון. בעזרת הידיים מעט מהדקים את הסוכר לחמאה.
-
08.
מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשבלולים די גדולים ברוחב של 5-6 ס"מ.
-
09.
משמנים היטב או מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים בתבנית במרווחים קלים.
-
10.
מכסים ומתפיחים במשך 30-40 דקות או עד שהשבלולים תפוחים.
טיימר מופעל
-
11.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
12.
אופים במשך 18-25 דקות או עד שהמאפים זהובים ויציבים. מצננים בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
13.
ציפוי מסקרפונה: בקערת מיקסר מערבלים יחד את המסקרפונה ואבקת הסוכר לתערובת אחידה.
-
14.
מוסיפים שמנת ומערבלים עד שאחיד.
-
15.
יוצקים את הציפוי על המאפים (לאחר צינון לטמפרטורת החדר). מורחים בצורה חופשית ומגישים.
-
16.
בתאבון!