מתכון סופגניות נוסח טורקיה | השף הלבן

סופגניות נוסח טורקיה

מתכון ללוקמאס – סופגניות קטנות מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות נוסח טורקיה
צילום: ליטל ארזי עיצוב: ליטל ארזי

המרכיבים ל15 יחידות:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים (15 גרם)
  • 1 1/2 כוסות חלב 1% "תנובה"
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם פיסטוק טחון
לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • 1 כף תמצית מי ורדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מכינים את הסירופ: בסיר קטן, על אש בינונית, מבשלים את הסוכר עם המים עד קבלת מרקם סירופי, כ-20 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב.

  • 04.

    את קמח והסוכר מניחים בתוך קערת מיקסר, מוסיפים את תערובת החלב ובעזרת וו לישה מעבדים כ-2 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת סמיכה כשמנת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מכסים את קערת המיקסר במגבת, ונותנים לבצק לתפוח כשעה, עד הכפלת נפחו.

  • 06.

    מחממים שמן בסיר טיגון. בעזרת ידיים משומנות לוקחים ככף מהתערובת, משטחים בעדינות עם הידיים, ומניחים לתוך הסיר. כאשר הסופגנייה זהובה משני צדדיה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

  • 07.

    הגשה: מניחים את הסופגניות על צלחת הגשה, בעזרת כפית מפזרים מסירופ הסוכר ומעל את הפיסטוק הטחון.

הכנת? כאן מדרגים
(599)