סופגניות נוסח טורקיה
מתכון ללוקמאס – סופגניות קטנות מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק
המרכיבים ל15 יחידות:
- 2 כוסות קמח
- 2 כפות שמרים (15 גרם)
- 1 1/2 כוסות חלב 1% "תנובה"
- קורט מלח
- 1 כף סוכר
- 100 גרם פיסטוק טחון
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מ- 1/2 לימון
- 1 כף תמצית מי ורדים
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מכינים את הסירופ: בסיר קטן, על אש בינונית, מבשלים את הסוכר עם המים עד קבלת מרקם סירופי, כ-20 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים.
טיימר מופעל
-
03.
בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב.
-
04.
את קמח והסוכר מניחים בתוך קערת מיקסר, מוסיפים את תערובת החלב ובעזרת וו לישה מעבדים כ-2 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת סמיכה כשמנת.
טיימר מופעל
-
05.
מכסים את קערת המיקסר במגבת, ונותנים לבצק לתפוח כשעה, עד הכפלת נפחו.
-
06.
מחממים שמן בסיר טיגון. בעזרת ידיים משומנות לוקחים ככף מהתערובת, משטחים בעדינות עם הידיים, ומניחים לתוך הסיר. כאשר הסופגנייה זהובה משני צדדיה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
-
07.
הגשה: מניחים את הסופגניות על צלחת הגשה, בעזרת כפית מפזרים מסירופ הסוכר ומעל את הפיסטוק הטחון.