מתכון סופגניות נוסח טורקיה | השף הלבן
שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
X
מאות חטופים על ידי החמאס
555
ימים
:
01
שעות
:
53
דקות
:
58
שניות

סופגניות נוסח טורקיה

מתכון ללוקמאס – סופגניות קטנות מטוגנות וטבולות בסירופ מתוק

מאת: ליטל ארזי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
סופגניות נוסח טורקיה
צילום: ליטל ארזי עיצוב: ליטל ארזי

המרכיבים ל 15 יחידות:

  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות שמרים (15 גרם)
  • 1 1/2 כוסות חלב 1% "תנובה"
  • קורט מלח
  • 1 כף סוכר
  • 100 גרם פיסטוק טחון
לסירופ:
  • 2 כוסות סוכר
  • 1 כוס מים
  • מיץ מ- 1/2 לימון
  • 1 כף תמצית מי ורדים

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מכינים את הסירופ: בסיר קטן, על אש בינונית, מבשלים את הסוכר עם המים עד קבלת מרקם סירופי, כ-20 דקות. מורידים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב.

  • 04.

    את קמח והסוכר מניחים בתוך קערת מיקסר, מוסיפים את תערובת החלב ובעזרת וו לישה מעבדים כ-2 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת סמיכה כשמנת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 05.

    מכסים את קערת המיקסר במגבת, ונותנים לבצק לתפוח כשעה, עד הכפלת נפחו.

  • 06.

    מחממים שמן בסיר טיגון. בעזרת ידיים משומנות לוקחים ככף מהתערובת, משטחים בעדינות עם הידיים, ומניחים לתוך הסיר. כאשר הסופגנייה זהובה משני צדדיה, מוציאים ומניחים על נייר סופג.

  • 07.

    הגשה: מניחים את הסופגניות על צלחת הגשה, בעזרת כפית מפזרים מסירופ הסוכר ומעל את הפיסטוק הטחון.

הכנת? כאן מדרגים
(599)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.