סופגניות כמו בקונדיטוריה
בואו להכין בבית סופגניות טעימות ואיכותיות בדיוק כמו בקונדיטוריה!
המרכיבים לכ - 12 סופגניות:
- 4 כוסות קמח
- 2 כפות גדושות שמרים (40 גרם, עדיף שמרית)
- 3 ביצים + חלמון
- 1/4 כוס חלב פושר (מי שרוצה את המתכון פרווה, להשתמש במים)
- 1/4 כוס שמן
- כפית גדושה תמצית וניל / שקית סוכר וניל
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את כל החומרים בקערת המערבל חוץ מהחלב,השמן והמלח.
-
02.
מערבלים בוו גיטרה במהירות נמוכה כ 2 דקות ובהדרגתיות מוסיפים את החלב והשמן.
טיימר מופעל
-
03.
מחליפים לוו לישה ומערבלים במהירות -בינונית בין 6 עד 8 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
במשטח עבודה (לא מקומח יותר מידי) יוצרים כדור בצק ללא קימוטים.
-
05.
מעבירים את כדור הבצק לקערה מקומחת קלות, להתפחה של שעה + שעה נוספת במקרר.
-
06.
כעת יש שני דרכים ליצור את הסופגניות. דרך 1: לרדד את הבצק לעובי של
-
07.
5 סנט`, לקרוץ עיגול בעזרת כוס, ולהניח בתבנית משומנת, לכסות בסדין / מפה עד להכפלת הנפח. דרך 2: חותכים חתיכה מהבצק בגודל הסופגנייה הרצויה, מכדררים לכדור סופגניה, מניחים בתבנית משומנת, מכסים בסדין / מפה עד להכפלת הנפח.
-
08.
מחממים סיר עם שמן עמוק לכ 160 מעלות / עד שיוצא המון בועות כאשר מכניסים כף עץ.
-
09.
מכניסים את הסופגניות התפוחות לשמן החם עד שכל צד מקבל צבע זהוב ויפה!
-
10.
בוזקים אבקת סוכר מלמעלה וממלאים בעזרת שקית זילוף ריבה / כל ממרח רצוי אחר. הנה גם מתכון לשלל ציפויים לסופגניות