מתכון מעטפות פילו במילוי תותים בשמנת | השף הלבן

מעטפות פילו במילוי תותים בשמנת

מעטפות פילו במילוי תותים בשמנת

מאת: דפנה מיכאל
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מעטפות פילו במילוי תותים בשמנת

המרכיבים ל 14 מנות:

  • עלי פילו כמספר המנות
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 2 שמנות חמוצות 400 מ"ל
  • 5-4 כפות אבקת סוכר
  • סוכר וניל
  • כף קורנפלור
  • חלמון
לרפרפת התותים:
  • 10-15 תותים
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כף קורנפלור

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופן הכנה:

  • 02.

    מסננים את השמנות כמה שעות במסננת עד לקבלת מירקם של גבינת שמנת.

  • 03.

    מוסיפים אבקת סוכר,חלמון,וניל וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מניחים את התותים הסוכר והקורנפלור בסיר קטן ומבשלים כ- 5 דקות עד להסמכה קלה. מקררים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מורחים דף אחד של פילו במעט חמאה .חותכים ל- 4 ריבועים ומניחים אותם אחד על השני.

  • 06.

    מניחים את העלים בתבניות קטנות של טארטים. אפשר להניח גם על נייר אפייה.

  • 07.

    ממלאים בכף גדושה של השמנת , מעליה כף של רפרפת התותים. סוגרים מעט את העלים מסביב.

  • 08.

    מורחים במעט חמאה.

  • 09.

    מכניסים לאפייה לתנור מחומם על 180 כ- 40 דקות או עד הזהבה יפה של המאפים.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(30)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.