מאפי מיני פריכים במילוי ממרח תמרים
טעים ומושקע, מתאים גם לחג ט"ו בשבט
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
- 450 גרם קמח
- 225 גרם סוכר
- 270 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 250 גרם ממרח תמרים
- 4-5 כפות קצפת צמחית לבישול מסדרת "השף הלבן"
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה את החומרים היבשים עם החמאה עד לקבלת פירורים.
-
02.
מוסיפים את הביצה ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
-
03.
מניחים במקרר לשעה מנוחה.
-
04.
לאחר השהיה במקרר, מרדדים הבצק וקורצים בעזרת כוס עיגולים בקוטר 5 ס”מ, יש להקפיד על מספר זוגי של עיגולים.
-
05.
אופים את עיגולי הבצק בתנור בחום של 200 מעלות כ-8-10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
בקערה מערבבים היטב את ממרח התמרים עם השמנת.
-
07.
מורחים 1/2 כל עיגול בממרח התמרים והשמנת, ומניחים מעל עיגול נוסף.
-
08.
מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר .להגשה: מומלץ להגיש ליד תה צמחים, נסו למשל תה בבונג עם לואיזה, או תה ירוק עם נענע ולימון.
הכנת? כאן מדרגים