מאפה שבלולי שמרים טבעוני עם קינמון
אין יותר הרגשה של בית מאשר כשמאפה שמרים בניחוח קינמון יוצא מהתנור. קבלו מתכון של אולגה טוכשר למאפה שבלולי קינמון טבעוני, נימוח ושחום.
המרכיבים ל8-10:
- 270 מ"ל (1 כוס + 2 כפות) משקה סויה וניל תנובה ALTERNATIVE - פושר
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1 כף שמרים יבשים (או חצי קוביית שמרים טריים)
- 80 מ"ל (1/3 כוס) שמן קוקוס מומס / שמן קנולה
- 500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח
- 1/4 כפית מלח
- 3 כפות שמן קוקוס מומס להברשת הבצק
- 50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן או חום בהיר
- 2 כפיות קינמון
- 80 מ"ל (1/3 כוס) מים
- 80 גרם (1/4 כוס + 2 כפות) סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: שמים בקערת המיקסר עם וו לישה את משקה הסויה, הסוכר והשמרים וטורפים בעזרת מטרפה ידנית.
-
02.
מוסיפים את השמן והקמח ולשים במשך כ-5 דקות עד שמתקבל בצק רך ודביק.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 20 שניות. מקבצים את הבצק לכדור ומעבירים לקערה משומנת. מכסים ומשאירים לתפוח במקום חמים כשעה - שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים את הבצק שתפח על מנת להוציא את בועות האוויר.
-
05.
מרדדים למלבן בגודל כ-35 על 45 ס"מ.
-
06.
מברישים את הבצק בשמן קוקוס ומפזרים מעל תערובת הסוכר והקינמון.
-
07.
מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה, וחותכים בעזרת סכין חדה ל-8 חלקים שווים.
-
08.
משמנים קלות תבנית אפייה ומסדרים בתוכה את שבלולי הבצק: אחד במרכז ועוד שבעה מסביב. מכסים ומשאירים לתפוח עוד כ-20 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מחממים תנור ל-180 מעלות. עוטפים את התבנית בנייר כסף ומכניסים את העוגה לתנור למשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
10.
מכינים את הסירופ: שמים את המים והסוכר בקלחת קטנה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-3 דקות. מכבים את הלהבה ושומרים את הסירופ בצד.
טיימר מופעל
-
11.
מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים בנדיבות בסירופ המבריק.
-
12.
מגישים מיד. שומרים בכלי אטום במקרר.