לוקומדס - סופגניות יווניות עם דבש ופיסטוק | השף הלבן

לוקומדס – סופגניות יווניות עם דבש ופיסטוק

סופגניות קטנות עטופות דבש ופיסטוקים

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לוקומדס - סופגניות יווניות עם דבש ופיסטוק
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 25 יחידות:

  • שמן לטיגון עמוק
  • להגשה: דבש, פיסטוקים קצוצים
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 1 כפית גדושה שמרים יבשים
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 1/2 כוס יוגורט עיזים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת מערבל את כל המרכיבים למעט המלח ובעזרת וו הלישה מערבבים מעט ידנית כדי שהקמח לא יעוף. מפעילים את המערבל ל 3-4 דקות לישה. מוספים מלח ומערבלים 3 דקות נוספות עד קבלת בצק חלק וקצת דביק. מכסים בשקית נילון רופפת ומניחים לתפיחה עד הכפלת נפח הבצק.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מחממים שמן לטיגון עמוק. בעזרת כף גלידה קפיצית קטנה או בעזרת 2 כפות מטילים לשמן סופגניות קטנות בקוטר 3 ס"מ. כשהסופגניות זהובות מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

  • 03.

    מעבירים את הסופגניות לצלחת הגשה, יוצקים דבש, בוזקים פיסטוק קצוץ ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.