דונאטס ללא גלוטן עם ציפוי קרם שוקולד | השף הלבן

דונאטס ללא גלוטן – בציפוי קרם שוקולד מפנק

אינס ינאי עם מתכון צעד אחר צעד לדונאטס עסיסיים ללא גלוטן עם ציפוי שוקולדי מפנק. ההצלחה בהכנתם מובטחת!

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: בלוג תיק אוכל

המרכיבים ל 12 יחידות:

  • 1 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם חמאת "תנובה" מומסת
  • 350 גרם קמח תופח ללא גלוטן איכותי + 1/2 כוס לקימוח (יש גם כשר לפסח)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1 גביע (200 מ"ל) גיל לבן "תנובה"
  • 1 כף מיץ לימון
  • שמן קנולה לטיגון
לציפוי:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • 1 שקית אינסטנט פודינג בטעם שוקולד
  • 1 כוס חלב "תנובה"
  • סוכריות צבעוניות לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה מערבבים יחד את החמאה המומסת עם הסוכר והווניל.

  • 02.

    מוסיפים את הביצים, כף מיץ לימון והלבן ומערבבים שוב.

  • 03.

    מוסיפים את הקמח התופח ללא הגלוטן ומערבבים בעזרת כף עץ לבצק אחיד, אם יש צורך מוסיפים עוד 2 כפות קמח.

  • 04.

    עוטפים את הקערה בניילון ומניחים כ- 10 דקות על השיש.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    לשים ידנית מעט את הבצק לאחר ההתפחה על משטח מקומח.

  • 06.

     מרדדים על משטח מקומח עלה בעובי של 2 ס"מ.

  • 07.

    קורצים בעזרת חותכן יעודי או בעזרת חותכנים בגודל גדול וקטן לצורת דונאטס. את הדונאטס מומלץ להניח על ניירות אפייה קטנים בצורת ריבוע.

  • 08.

    מחממים שמן עמוק ל- 160 מעלות ומטגנים את הדונאטס משני הצדדים עד לצבע זהוב.

  • 09.

    מקציפים יחד שמנת להקצפה קרה עם פודינג שוקולד וכוס חלב.

  • 10.

    מזלפים סביב הדונאטס.

  • 11.

     מקשטים בסוכריות וקישוטים.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.