בוגאצה משפחתית
המתכון של עדי קלינגהופר שכולם מדברים עליו: מאפה פילו מתקתק וקראנצ'י במילוי קרם וניל שאי אפשר לעמוד בפניו
המרכיבים ל9-12 יחידות:
- 500 מ"ל חלב
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32%
- 120 גרם סוכר
- 3/4 כוס סולת
- 1 כפית מחית וניל
- 2 ביצים
- 10 גרם חמאה
- 12 יחידות דפי פילו
- 120 גרם חמאה מומסת
- אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים עם המלית - בסיר רחב מניחים שמנת מתוקה, חלב, סוכר וסולת, מבשלים מעל להבה נמוכה תוך כדי טריפה מתמדת עד הסמכה.
-
02.
לאחר מכן מורידים מהאש ומחכים שהמלית תתקרר מעט. מערבבים מידי פעם.
-
03.
לאחר צינון קל, מוסיפים ביצה אחת וטורפים מיד, מוסיפים את הביצה השנייה וטורפים שוב.
-
04.
מוסיפים את הוניל וחמאה, טורפים היטב עד מלית אחידה.
-
05.
מעבירים את המלית לתבנית שטוחה, מכסים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מחממים תנור ל- 180 מעלות, מצב טורבו.
-
07.
הרכבת המאפה - מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים דף פילו מעל מברישים בחמאה, מניחים שוב דף פילו ושוב מברישים בחמאה כך חוזרים עד שיש שכבה של 6 דפי פילו.
-
08.
אחרי שהנחנו 6 דפי פילו מוזגים את המלית, משטחים עם כף כך שהמלית תהיה באופן שווה.
-
09.
מעל המלית מניחים דף פילו, מברישים בחמאה וכך ממשיכים עם שאר דפי הפילו.
-
10.
את קצוות דפי הפילו מכניסים פנימה כך שנקבל בחלק העליון מאפה מרושל באופן חופשי.
-
11.
מברישים במעט חמאה את השכבה העליונה ומכניסים לאפייה כ- 30 עד 40 דקות או עד הזהבה מלאה. חשוב שהמאפה יאפה היטב כדי שלא נקבל תחתית בצקית.
טיימר מופעל
-
12.
לאחר אפייה מלאה מוציאים לצינון, מניחים לצינון כשעה.
-
13.
לאחר מכן ניתן לחלץ את המאפה מהתבנית עם נייר האפייה או להשאיר את המאפה בתבנית.
-
14.
מפדרים באבקת סוכר ופורסים עם סכין חדה לפרוסות.
-
15.
בתיאבון!
הידעת?
את המאפה שומרים במקרר, לאחר הקירור ניתן לחמם בתנור ב- 100 מעלות.