אוליבולן– סופגניות נוסח הולנד
מתכון להכנת סופגניות מטוגנות הלקוח מן המטבח ההולנדי, עשויות בלילת בצק, קוקטייל פירות, צימוקים וברנדי
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות

המרכיבים ל 10 סופגניות:
- 300 גרם קמח לבן
- 30 גרם שמרים מהירים
- 1 כף חמאת תנובה רכה
- 3 כפות סוכר
- 1 כוס חלב תנובה פושר
- 1/2 כוס קוקטייל פירות מסונן
- 3/4 כוס צימוקים כהים קטנים
- 4 כף ברנדי איכותי
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 חלבון ביצה
להגשה:
- אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
משרים את הצימוקים בברנדי ל-15 דקות לפני הכנת הבצק.
טיימר מופעל
-
02.
מרסקים את קוקטייל הפירות למחית.
-
03.
לשים את חומרי הבצק לבלילה אחידה: מניחים את הקמח בקערה רחבה ומוסיפים את השמרים, הסוכר וסוכר הוניל ומערבבים.
-
04.
במרכז מוסיפים את החלבון וסביב את החמאה הרכה והפירות. מערבבים לבלילה אחידה.
-
05.
מוסיפים את הצימוקים עם הברנדי ולשים לעיסה אחידה.
-
06.
מתפיחים במקום חמים למשך חצי שעה.
-
07.
בעזרת כף היד מורידים מעט את נפיחות הבצק ושוב מתפיחים מכוסה למשך שעה נוספת.
-
08.
מחממים שמן לטיגון עמוק.
-
09.
בעזרת כף משומנת מוציאים מהבלילה אל השמן החם ומטגנים סביב עד לקבלת גוון שחום.
-
10.
מוציאים מהשמן לצלחת מרופדת בנייר סופג.
-
11.
בוזקים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים חם.
הכנת? כאן מדרגים