פאי תפוחים
פאי תפוחים קלאסי עם טוויסט אישי – בצק פריך מתוק, תפוחים רכים וקינמון שממלא את כל הבית בריח של חג. מתכון פשוט להכנה, מושלם לשולחן משפחתי באווירה חמה ומתוקה.
- חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות"
- אבקת סוכר
- 5 תפוחים ירוקים
- מיץ לימון טרי מלימון שלם
- 4 כפות סוכר חום
- כף פודינג וניל
- כפית קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לפרוסות.
-
03.
במחבת נון סטיק רחבה מניחים את התפוחים ואת כל שאר מרכיבי המילוי, מכסים ומבשלים על אש קטנה ל-8 דקות. מידי פעם אפשר לפתוח ולערבב.
טיימר מופעל
-
04.
מצננים את המילוי כ-15 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
פורסים את הבצק מעל תבנית פאי בקוטר 24/26. מצמידים לדפנות ובעזרת מזלג חורצים חורים קטנים בתחתית.
-
06.
מעבירים את המילוי לתוך הקלתית.
-
07.
עם הבצק העודף מקשטים מעל - אפשר כרצועות ואפשר ליצור צורות שונות עם קורצן של עוגיות.
-
08.
מברישים עם ביצה את הבצק מלמעלה.
-
09.
אופים ל-25 דקות או עד השחמה יפה.
טיימר מופעל
-
10.
אחרי צינון, מוסיפים מעל אבקת סוכר.