רביולי גבינה מתוק ברוטב דובדבנים
רביולי הוא קלאסיקה איטלקית, אבל יצא לכם לנסות את הגרסה המתוקה? קבלו מתכון מפתיע לרביולי גבינה (שמכינים בבית) ברוטב דובדבנים קליל ומתקתק
המרכיבים ל3-4 מנות:
- 300 גרם קמח
- 3 ביצים
- קורט מלח
- 3 כפות שמן קנולה
- 5 כפות מים (לפי הצורך)
- 200 גרם גבינת כנען
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1 חלמון
- 2 כוסות דובדבן מתוק מוקפא "סנפרוסט"
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
- 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה 9% תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד. במידת הצורך, ניתן להוסיף מעט מים שיסייעו להתגבשות הבצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
-
02.
מקמחים משטח ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד.
-
03.
קורצים עיגולים גדולים יחסית בעזרת קורצן.
-
04.
מערבבים את מרכיבי המלית יחד ומניחים כפית בכל עיגול שקרצנו.
-
05.
מרטיבים מעט בעזרת מים את דפנות העיגול ומקפלים לחצי.
-
06.
מהדקים את השוליים היטב וחוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמלית.
-
07.
מרתיחים 5 כוסות מים בסיר עמוק ומניחים את הרביולי בתוך המים הרותחים. מבשלים אותם בנגלות, ומוציאים כשהם שהם צפים.
-
08.
מסננים ומניחים בצד.
-
09.
מבשלים בסיר קטן את מרכיבי הרוטב יחד כ-10 דקות על אש נמוכה ומגישים בצלחת עם הרביולי וכף שמנת חמוצה.
טיימר מופעל
-
10.
בתאבון!