רביולי ברוטב רוזה בטטה – מתכון למנה מעולה | השף הלבן

רביולי ברוטב רוזה בטטה 

רביולי משובח ברוטב מוקרם עם בטטות, עגבניות ושמנת

מאת: טל לוין
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רביולי ברוטב רוזה בטטה 

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 2 אריזות רביולי מוכן במילוי גבינות (400 גרם) או פסטה
  • בצל אחד גדול חתוך גס
  • בטטה אחת גדולה/2 בטטות קטנות חתוך גס
  • 2 עגבניות גדולות חתוכות גס
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • רבע כפית אגוז מוסקט טחון
  • כפית מלח
  • 3/4 כפית סוכר
  • חצי מיכל שמנת מתוקה 32% או 15% לשומרים
  • מעט שמן (רצוי קנולה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית בכמות שמכסה את תחתית הסיר.

  • 02.

    קולפים את הבצל והבטטה, חותכים לקוביות קטנות ומטגנים עד שהבצל מזהיב והבטטה מתרככת מעט (בערך 5-6 דקות). 

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 03.

    חותכים את העגבנייה לקוביות גסות ומוסיפים לבצל והבטטה, ומטגנים עד שהעגבנייה מפרישה את כל הנוזלים שלה.

  • 04.

    לאחר שהעגבנייה סיימה להפריש את נוזליה, מוסיפים את רסק העגבניות ומבשלים בערך 3-4 דקות עד שהרסק הסמיך ונוזליי העגבנייה הופכים לתערובת אחידה - אותה מבשלים בערך 3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    מוסיפים בהדרגה את השמנת המתוקה עד שהרוטב נהיה כתמתם-ורדרד ואחיד.

  • 06.

    מוסיפים את הסוכר, המלח ואגוז המוסקט ודואגים לערבב היטב.

  • 07.

    מבשלים את הרביולי ע"פ הוראות היצרן (בערך 1-2 דקות במים רותחים עם כפית מלח)  

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(223)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.