פסטה שמנת פיטריות
פסטה עם שמנת לבישול ופיטריות

המרכיבים ל 2 מנות:
- חצי חבילת פסטה
 - מיכל שמנת לבישול 15% 250 מ״ל
 - פטריות - 2 חבילות
 - כף שמן זית
 - כף חמאה
 - 2 שיני שום
 - פטרוזיליה
 - פרמזן לפי הטעם
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מנקים את הפיטריות מהרגליים ואת הזימים השחורים. כך יתקבל רוטב טעים יותר ובהיר יותר.
 - 
								02.
								
נרתיח סיר עם מים ומעט מלח.
 - 
								03.
								
במחבת נפרד נוסיף את שמן הזית והחמאה ונשבור פנימה את הפיטריות, ללא צורך בסכין. נמליח מעט.
 - 
								04.
								
נמזוג אל המחבת מעט מים עד למחצית גובה הפיטריות ונבשל עד שכל המים התאדו. בשלב הזה ניתן להכניס את הפסטה למים הרותחים.
 - 
								05.
								
נטגן את הפיטריות עד קבלת צבע שחום ויפה, נוסיף שתי שיני שום כתושות ונטגן למספר שניות.
 - 
								06.
								
בשלב הזה נוסיף מיכל שמנת לבישול 15% ונבשל עד שהרוטב הסמיך מעט.
 - 
								07.
								
נעביר את הפסטה המוכנה אל הרוטב ביחד עם קצת מי בישול הפסטה ונערבב.
 - 
								08.
								
נגזור פנימה פטרוזיליה לצבע ופרמזן ונבשל עד שהרוטב בסמיכות הרצויה.
 - 
								09.
								
נגיש ונאכל!
 
									


