פסטה שמנת פיטריות | השף הלבן

פסטה שמנת פיטריות

פסטה עם שמנת לבישול ופיטריות

מאת: בן שי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה שמנת פיטריות השף הלבן
צילום: בן שי

המרכיבים ל2 מנות:

  • חצי חבילת פסטה
  • מיכל שמנת לבישול 15% 250 מ״ל
  • פטריות - 2 חבילות
  • כף שמן זית
  • כף חמאה
  • 2 שיני שום
  • פטרוזיליה
  • פרמזן לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים את הפיטריות מהרגליים ואת הזימים השחורים. כך יתקבל רוטב טעים יותר ובהיר יותר.

  • 02.

    נרתיח סיר עם מים ומעט מלח.

  • 03.

    במחבת נפרד נוסיף את שמן הזית והחמאה ונשבור פנימה את הפיטריות, ללא צורך בסכין. נמליח מעט.

  • 04.

    נמזוג אל המחבת מעט מים עד למחצית גובה הפיטריות ונבשל עד שכל המים התאדו. בשלב הזה ניתן להכניס את הפסטה למים הרותחים.

  • 05.

    נטגן את הפיטריות עד קבלת צבע שחום ויפה, נוסיף שתי שיני שום כתושות ונטגן למספר שניות.

  • 06.

    בשלב הזה נוסיף מיכל שמנת לבישול 15% ונבשל עד שהרוטב הסמיך מעט.

  • 07.

    נעביר את הפסטה המוכנה אל הרוטב ביחד עם קצת מי בישול הפסטה ונערבב.

  • 08.

    נגזור פנימה פטרוזיליה לצבע ופרמזן ונבשל עד שהרוטב בסמיכות הרצויה.

  • 09.

    נגיש ונאכל!

הכנת? כאן מדרגים
(15)