לזנייה מגולגלת פרווה - עם ירקות קלויים | השף הלבן

לזנייה מגולגלת עם ירקות קלויים

ארוחת צהריים? בקלי קלות! הנה מתכון ללזניית ירקות נפלאה פרווה

מאת: עוז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דניאל לילה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 גביעי (250 גרם) (250 גרם) סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טוסקנה סויה תנובה
  • 6 דפי לזנייה
  • 1 חציל בגודל בינוני מנוקה מהקצה העליון
  • 2-3 קישואים בגודל בינוני מנוקים מהקצוות
  • 6-8 כפות שמן זית
  • קורט מלח
  • 1.5 כוסות עגבניות מבושלות מסוננות
  • חופן עלי אורגנו

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    חוצים את החציל לאורך, מניחים על קרש חיתוך עם הצד החתוך כלפי מטה וחותכים לאורך לרצועות בעובי ½ ס"מ.

  • 03.

    חותכים את הקישואים לאורך לעובי 1/3 ס"מ בערך.

  • 04.

    מחלקים את פרוסות החצילים בין 2 תבניות עם נייר אפייה. מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במעט מלח.

  • 05.

    מעבירים לתנור ואופים 20 דקות עד שהחצילים רכים ומתקפלים בקלות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    במקביל, מחממים מחבת רחבת עם שמן זית. מניחים במחבת שכבה אחת של פרוסות קישואים וקולים 1-2 דקות מכל צד, עד שמתרככים (ניתן לקפל בקלות רצועת קישוא) ומזהיבים מעט. מוציאים לצלחת וחוזרים על הפעולה עם שאר הקישואים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 07.

    בסיר עם מים רותחים מומלחים מבשלים את דפי הלזניה 6 דקות או עד שהם רכים ומתקפלים בקלות במהלך הבישול חשוב לערבב היטב כדי שדפי הלזניה לא ידבקו זה לזה. מסננים ושוטפים היטב במים קרים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 08.

    בתחתית תבנית עמוקה קטנה בקערה מערבבים את העגבניות המרוסקות המסוננות עם 2 כפות שמן זית, מלח ועלי אורגנו (הרוטב צריך להגיע ל1/2 גובה התבנית, מוציאים עודפים או מוסיפים עוד קצת עגבניות אם צריך).

  • 09.

    חוצים את דפי הלזנייה המבושלים לאורכם.

  • 10.

    פורסים את דפי הלזניה החצויים על קרש חיתוך נקי. על כל דף מורחים כף שטוחה ממרח סויה טוסקנה, מניחים 1-2 פרוסות חציל ו-2-3 פרוסות קישוא (כך שיכסו את הדף). מגלגלים לרולים ומניחים את הרולים בתבנית (בתוך הרוטב).

  • 11.

    אוטמים בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום. אופים 30 דקות (עדיין ב-180 מעלות) עד שדפי הלזנייה מבושלים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 12.

    מסירים את הכיסוי (זהירות אדים), מזלפים מעל שמן זית ומחזירים לתנור ל-10 דקות להזהבה קלה. מוציאים ומגישים מיד.

    טיימר מופעל
    00:10:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)