"לזנייה" אישית של גבינה צהובה, תרד וביצים ללא בצק
מחפשים רעיון לארוחה צמחונית מדהימה שמכינים בקלות? אודי ברקן ואושר אידלמן עם לזניית תרד אישית ללא גלוטן עם גבינת גלבוע ועוד דברים טובים

המרכיבים ל 3 מנות:
- 9 פרוסות גבינת גלבוע 22% שומן
- 1.5 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- 1/4 כוס עלי אורגנו טרי
- 300 גרם (שקית) עלי תרד
- כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס
- קליפה מגוררת ומיץ מחצי לימון
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 3 חלמוני ביצה
- גילופי גבינת גבע פרמזן קולקשן / פתיתי גבינת גאודה עמק
- עלי אורגנו
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל220 מעלות על מצב טורבו.
-
02.
מכינים 3 כלים אישיים המתאימים לתנור ומניחים בכל אחד מהם פרוסת גבינה צהובה.
-
03.
לתרד: מחממים סיר עמוק עם שמן זית, שום ואורגנו. מטגנים 2-3 דקות על אש נמוכה.
טיימר מופעל
-
04.
שוטפים את עלי התרד, מסננים ומעבירים אותם עם מעט ממי השטיפה לסיר. מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים כ-2 דקות עד שהעלים קמלים קלות. מכבים את הלהבה.
טיימר מופעל
-
05.
מסדרים: מפזרים חצי מכמות תבשיל התרד בין הכלים האישיים ומניחים פרוסת גבינה צהובה נוספת.
-
06.
מפזרים את שאר תבשיל התרד בין הכלים, ומניחים באמצע חלמון ביצה. סוגרים עם פרוסה נוספת של גבינה צהובה.
-
07.
מכניסים לתנור ל3 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מוציאים ומגישים עם גבע-פרמזן או גבינת גאודה ועלי אורגנו.