לזניה ברוטב עגבניות
ענבל רובין משתפת אותנו במתכון בסיסי וטעים ללזניה איטלקית אמיתית ברוטב עגבניות ושלוש גבינות שכל אחד יכול להכין בחצי שעה של עבודה

המרכיבים ל 12 פרוסות דקות תבנית מרובעת 33X27 ס"מ:
- פלפל
- אורגנו
- טימין
- 2 כפות שמן
- 1/4 כוס מים
- 14 עלי לזניה (תלוי בגודל התבנית יכול להיות שתצטרכו יותר)
- 4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות גסות
- 1 בצל גדול קצוץ גס
- 1 ראש שום שהשיניים קצוצים גס
- 150 גרם גבינה צהובה – פרוסות
- 500 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 150 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן" – פרוסות
- מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות
-
02.
לתוך סיר גדול מכניסים את השום והבצל עם השמן ומטגנים עד להזהבה קלה על אש בינונית (בערך 5 דקות)
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את קוביות העגבניות וממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את התבלינים ואת המים ומבשלים עוד כ- 10 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
לאחר שהרוטב מוכן מרטיבים מעט את התבנית ומתחילים לסדר את השכבה הראשונה של עלי הלזניה.
-
06.
שופכים חצי מהרוטב מעל השכבה הראשונה ומסדרים מעליו את פרוסות המוצרלה וגבינת הקשקבל.
-
07.
מסדרים את השכבה השניה של עלי הלזניה ומעליה שופכים את המחצית השניה של הרוטב, את גבינת הקשקבל ופרוסות הגבינה הצהובה מלמעלה.
-
08.
אופים כ-35-40 דקות עד להזהבה, אפשר לבדוק אם העלים מוכנים על ידי נעיצת מזלג או קיסם.
טיימר מופעל