לזניה בטטה וגבינות דלת קלוריות
תתפלאו – אבל אפשר לאכול לזנייה טעימה ולשמור על המשקל! הנה מתכון ללזניית גבינות ובטטה שמכילה 290 קלוריות בלבד למנה, עם שילוב מיוחד של בזיליקום וגבינת כנען
המרכיבים ל 6:
- 9 עלי לזנייה
- 2 בטטות גדולות מבושלות ומרוסקות
- 1 גביע (250 גרם) קוטג' 5% "תנובה"
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל
- קורט אגוז מוסקט
- 1 כפית שום גבישי
- 2 בצלים ירוקים קצוצים
- 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
- 1 ביצה
- 1 שקית גבינת כנען "השף הלבן"
- 1 כפית מלח
- 50 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
-
02.
בקערה מערבבים יחד בטטות מבושלות עם קוטג', מלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי.
-
03.
בקערה נפרדת מערבבים יחד גבינת כנען, ביצה, מלח, בזיליקום קצוץ ובצל ירוק.
-
04.
הרכבת הלזנייה: בתבנית משומנת בתרסיס שמן מניחים 3 עלי לזניה, מעל חצי שכבה ממלית הבטטה ומעל עלי לזניה.
-
05.
מעל מפזרים ממלית הגבינות, סוגרים בשלושה עלי לזניה נוספים ומעל מלית בטטה ופרמזן.
-
06.
עוטפים בנייר אלומיניום ואופים כ-20 דקות, מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות עד הזהבה.
טיימר מופעל
-
07.
לאחר צינון מחלקים ל-6 מנות ומגישים לצד סלט.
-
08.
בתאבון!