כרובית ממולאת בגבינות ותרד – מתכון שווה לחג | השף הלבן

כרובית ממולאת בגבינות ותרד

תוספת מושלמת לארוחת השבועות: מתכון של רחלי קרוט לכרובית בציפוי פריך ממולאת בשלל גבינות נהדרות ותרד שללא ספק כולם ירצו לנסות בחג הקרוב

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
כרובית ממולאת גבינות ותרד
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

  • 1 כף שמן
למלית:
  • 1/2 שקית מדליוני תרד של סנפרוסט, מופשרים וסחוטים
  • 2 ביצים
  • 1/2 צרור עירית פרוסה דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 100 גרם גבינת צ'דר או מנצ'גו או איבריקו מסדרת COLLECTION, מגוררת דק
  • 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • 1/2 גביע (110 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
  • 2/3 גביע (100 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 5% או 20%
  • 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם או פנקו
לציפוי:
  • 2 ביצים טרופות
  • ½ כוס (60 גרם) פירורי לחם או פנקו
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרוביות בינוניות
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים כרובית בסיר גדול (גזע כלפי מטה), יוצקים מים רותחים עד כיסוי, מוסיפים את המלח והשמן ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מבשלים 15-10 דקות על להבה גבוהה עד שהכרובית מתרככת מעט. מוציאים בכף מחוררת ומניחים לצינון. חוזרים על הפעולה עם הכרובית השנייה.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המלית ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בקוטר כ-2 ס"מ.

  • 03.

    רווחים מעט עם הידיים את פרחי הכרובית וממלאים בתערובת המילוי בצורה דחוסה, בכל החללים. חוזרים על הפעולה עם הכרובית השנייה ומניחים את הכרוביות בתבנית. 

  • 04.

    מברישים את הכרוביות בביצה, מפזרים מעליהן ובצדדים פירורי לחם, ומזלפים שמן זית. אופים 40-30 דקות, עד הזהבה ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.