כרובית ממולאת בגבינות ותרד
תוספת מושלמת לארוחת השבועות: מתכון של רחלי קרוט לכרובית בציפוי פריך ממולאת בשלל גבינות נהדרות ותרד שללא ספק כולם ירצו לנסות בחג הקרוב
המרכיבים ל8:
- 1 כף שמן
- 1/2 שקית מדליוני תרד של סנפרוסט, מופשרים וסחוטים
- 2 ביצים
- 1/2 צרור עירית פרוסה דק
- 3 שיני שום כתושות
- 100 גרם גבינת צ'דר או מנצ'גו או איבריקו מסדרת COLLECTION, מגוררת דק
- 1/2 שקית (50 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
- 1/2 גביע (110 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 25%
- 2/3 גביע (100 גרם) גבינת פטה כבשים פיראוס 5% או 20%
- 1/2 כוס (60 גרם) פירורי לחם או פנקו
- 2 ביצים טרופות
- ½ כוס (60 גרם) פירורי לחם או פנקו
- 3 כפות שמן זית
- 2 כרוביות בינוניות
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים כרובית בסיר גדול (גזע כלפי מטה), יוצקים מים רותחים עד כיסוי, מוסיפים את המלח והשמן ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מבשלים 15-10 דקות על להבה גבוהה עד שהכרובית מתרככת מעט. מוציאים בכף מחוררת ומניחים לצינון. חוזרים על הפעולה עם הכרובית השנייה.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. שמים בקערה גדולה את כל מרכיבי המלית ומערבבים. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר בקוטר כ-2 ס"מ.
-
03.
רווחים מעט עם הידיים את פרחי הכרובית וממלאים בתערובת המילוי בצורה דחוסה, בכל החללים. חוזרים על הפעולה עם הכרובית השנייה ומניחים את הכרוביות בתבנית.
-
04.
מברישים את הכרוביות בביצה, מפזרים מעליהן ובצדדים פירורי לחם, ומזלפים שמן זית. אופים 40-30 דקות, עד הזהבה ומגישים.
טיימר מופעל