שקשוקה קלאסית
שקשוקה קלאסית קלה להכנה ותמיד טעימה,ארוחת הבוקר האולטימטיבית
המרכיבים ל1:
- 2 עגבניות
- 2 ביצים
- 1 פלפל אדום
- 4 שיני שום
- 1 בצל לבן
- כוסברה לפי הטעם
- מלח
- פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מקלפים בצל וקוצצים,מקלפים כמה שיני שום וקוצצים לפרוסות,פלפל אדום בחיתוך לפסים קטנים ואת העגבניות לפרוסות בינוניות.
-
02.
משמנים מחבת בשמן זית.
-
03.
מכניסים את המוצרים בהדרגה קודם הבצל ואחריו השום ,קצת מזהיבים ומוסיפים את הפלפל והעגבניות ומעבירים לאש קטנה
-
04.
מוסיפים כוסברה קצוצה לפי הטעם ומתבלים במלח ופלפל
-
05.
בחלוף 12 דקות מגבירים את האש ומוסיפים את הביצים למשך 3 דקות ומכסים את המחבת
טיימר מופעל
הידעת?
אין ארוחת בוקר יותר ישראלית משקשוקה חמה ומפנקת. לנגב לחם טרי עם ביצה, מטבוחה וירקות חמים נותן התחלה מושלמת לכל יום. אז איך מכינים שקשוקה נפלאה מבלי עבודת דוקטורט?
הבאנו לכם מתכון שקשוקה קל וטעים שכל אחד יכול להכין. שקשוקה קלאסית, פיקנטית, מלאת טעמים וקלה מאוד להכנה, עם רוטב סמיך ועשיר בעגבניות טריות, פלפל ירוק חריף ופלפלים אדומים. מומלץ לשדרג אותה עם גבינות, ביצים ותוספות אחרות. שקשוקה היא גם דרך מעולה לגרום לילדים להתנסות בטעמים חדשים. ניתן להתאים אותה בקלות לטעמם (להוריד פיקנטיות למשל) ולשדרג עם תוספות חדשות.
המאכל המסורתי הכל-ישראלי מחכה לכם במתכון שלא תפסיקו להשתמש בו בכל הזדמנות.