שקשוקה ירוקה עם תרד, פטריות פורטבלו וגבינת עיזים
בואו לשדרג את ארוחת הבוקר המשפחתית עם שקשוקה ירוקה עם תרד, פטריות וגבינת פרומעז. מתכון של דור משה שלא תאמינו כמה קל להכין. אצלנו הוא כבר הפך למתכון הקבוע
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דור משה
עיצוב: דור משה
המרכיבים ל2-3 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 1 ו-½ חבילות פטריות פורטבלו קטנות
- 4 שיני שום, קצוצות
- 500 גרם תרד טרי, שטוף וחתוך גס
- ⅓ כוס שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
- מלח, פלפל שחור
- 4-5 ביצים
- ¼ חבילה גבינת פרומעז "קולקשן", חתוכה לפרוסות.
גודל תבנית: מחבת
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת השקשוקה, במחבת בינונית מחממים את שמן הזית על להבה בינונית וצולים את הפטריות במשך כמה דקות, עד שהן מתחילות להזהיב.
-
02.
מוסיפים את השום ומקפיצים במשך 2 דקות. מוסיפים את התרד, ומבשלים אותו עד שהוא מצטמצם מאוד ומאבד מהנפח. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את השמנת, מכסים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הביצים, מכסים ומבשלים עד לקבלת דרגת העשייה הרצויה. מפזרים מעל את הגבינה ומגישים מיד.
הכנת? כאן מדרגים