מתכון לקייזרשמרן - פנקייק אוסטרי טעים וקל להכנה | השף הלבן

קייזרשמרן

הגרסה האוסטרית לפנקייק. מדובר בפנקייק עבה ואוורירי שקורעים לחתיכות גדולות ומפזרים עליהן אבקת סוכר, אנחנו שדרגנו גם עם צימוקים וגבינת כנען

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קייזרשמרן
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 3 ביצים מופרדות
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב תנובה
  • 1/4 כוס צימוקים בהירים קטנים
  • 1/4 כוס רום או קוניאק
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/2 חבילה (125 גרם) גבינת כנען תנובה
  • קורט מלח
  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 כף חמאה של תנובה
  • 1/3 שקית (30 גרם) אבקת סוכר
  • להגשה: מייפל ופירות טריים
גודל תבנית: מחבת בקוטר 24-26 ס"מ שמתאימה לתנור

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה קטנה מערבבים את הרום עם צימוקים.

  • 02.

    בקערה בינונית מערבבים חלמונים עם חלב, סוכר וניל, גרידת לימון ומלח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 03.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

  • 04.

    בקערת מיקסר מקציפים חלבונים עם מלח עד שנוצר קצף יציב מאוד. מוסיפים סוכר וממשיכים להקציף כחצי דקה.

  • 05.

    מקפלים את קצף החלבון לבלילת החלמונים עד שנוצרת בלילה תפוחה ואחידה. מוסיפים קמח ומקפלים בעדינות. מפוררים את גבינת הכנען ומקפלים בעדינות לתוך הבלילה.

  • 06.

    משמנים מחבת בשמן ויוצקים אליה את הבלילה. מעל לבלילה מפזרים צימוקים ומטגנים כשתי דקות.

  • 07.

    מעבירים לתנור ל-8-10 דקות או עד שהפנקייק מזהיב ומתייצב במרכז. מוציאים מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מוסיפים למחבת החמה חמאה מהצד וחותכים לחתיכות בגודל בינוני בעזרת מזלג או סכין. מערבבים מעט ומנפים מעל אבקת סוכר.

  • 09.

    מגישים מיד עם מייפל או דבש ושמנת מתוקה מוקצפת.

  • 10.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.