מתכון פריטטה ירקות וגבינות | השף הלבן

פריטטה ירקות וגבינות

מנה מושקעת וטעימה

מאת: בני סיידא
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קשה רמת מיומנות
פריטטה ירקות וגבינות

המרכיבים ל5 מנות:

  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק מאוד
  • 1 כרישה קצוצה דק ( רק החלק הלבן )
  • 1 פלפל אדום קצוץ
  • 1 פלפל צהוב קצוץ
  • 200 גרם פטריות שמפיניון פרוסות
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 150 גרם קשקבל קולקשן מגוררת
  • 200 גרם פטה פיראוס חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל שחור
  • 5 ביצים
  • שמן זית לטיגון הפריטטה

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממיסים במחבת חמאה ושמן מוסיפים בצל, כרישה, פלפלים ופטריות ומטגנים עד להזהבה קלה, מעבירים לקערה. מוסיפים עירית, פטרוזיליה ופירורי לחם מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את הביצים ומערבבים.

  • 02.

    מדליקים את התנור למצב של גריל, מחממים במחבת שאפשר להכניס לתנור שמן זית, יוצקים למחבת את בלילת הירקות ומטגנים על להבה בינונית 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מעבירים את המחבת לתנור אופים עוד 4 דקות עד שהפריטטה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מוציאים מהתנור מעבירים סכין בין הפריטטה לדופן המחבת, הופכים כמו עוגה על צלחת הגשה, פורסים למנות ומגישים עם סלט ירוק וריוויון.

הכנת? כאן מדרגים
(586)