פריטטה טבעונית עם ברוקולי וטופו | השף הלבן

פריטטה טבעונית (ללא גלוטן) עם ברוקולי וטופו

פריכה מבחוץ, רכה מבפנים עם טעמים נהדרים של ברוקולי וטופו בזיליקום. ארוחה מושלמת

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פריטטה טבעונית (ללא גלוטן) עם ברוקולי וטופו
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל4-6:

  • 1/2 מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם טבעי תנובה
  • 1/2 כוס משקה סויה או שקדים תנובה
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות חומץ
  • מלח, פלפל
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט
  • 1 כפית תימין
  • 1 כוס קמח חומוס
  • 1 כוס קמח תירס
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 2 כוסות פרחי ברוקולי מבושלים או סנפרוסט מופשרים
  • 1/2 חבילת טופו תנובה עם בזיליקום, חתוך לקוביות של 1.5 סמ"ר
  • 3 כפות שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    טורפים סויה, חלב, מים, חומץ ותבלינים לבלילה אחידה. מוסיפים קמחים וסודה ומערבבים. מוסיפים ירקות וטופו ומערבבים.

  • 02.

    מחממים שמן זית במחבת נון-סטיק. מעבירים את העיסה למחבת ומשטחים. מטגנים כחצי דקה בלהבה בינונית, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים במכסה ומטגנים 5-7 דקות עד שתחתית הפריטטה מזהיבה ועל פניה מתחילות בועות קטנות. הופכים את הפריטטה (מכסים אותה בצלחת והופכים בזהירות. מחליקים את הפריטטה מהצלחת חזרה למחבת) ומטגנים עוד 5 דקות עד שתחתית הפריטטה מזהיבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טיימר מופעל
    00:07:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)