פלאפל מהיר הכנה | השף הלבן

פלאפל מהיר הכנה

בקלי קלות להכין בבית פלאפל ובמתכון הזה אפשר להכין מיד כשרוצים בלי לתכנן מראש ולהשרות. ארוחת ערב משמחת במיוחד

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פלאפל מהיר הכנה
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן

המרכיבים ל 30 כדורים:

  • 1 חבילה (800 גרם) חומוס קפוא "סנפרוסט" / חומוס יבש מושרה ולא מבושל
  • 5 שיני שום קלופות
  • 1/2 כוס דחוסה פטרוזיליה קצוצה גס
  • 1/2 כוס דחוסה כוסברה קצוצה גס
  • 1/2 בצל גדול
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 1/2-1 כפית כמון
  • 1/2-1 כפית זרעי כוסברה טחונים
  • 1/2 פלפל ירוק חריף (לא הכרחי)
  • 1 כפית גדושה מלח
  • 1/3 כוס מים
  • 1/3-1/2 כוס קמח
  • לטיגון: שמן
להגשה:
  • סלט
  • סלט טחינה
  • פיתות
  • חמוצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את כל הרכיבים למעט הקמח בקערת מעבד המזון ומעבדים בפולסים לתערובת גרגרית אחידה. מוסיפים 1/3 כוס קמח ומעבדים. אם התערובת רטובה מדי, מוסיפים עוד קצת קמח ומעבדים. התערובת צריכה להיות נוחה ליצירת כדורים.

  • 02.

    מחממים שמן לטיגון עמוק. צרים מהעיסה כדורים קטנים ומכניסים לשמן החם. מטגנים 4-3 דקות עד שהכדורים זהובים־שחומים. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מיד עם סלט, טחינה, פיתות וחמוצים.

    טיימר מופעל
    00:03:00
הכנת? כאן מדרגים
(92)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.