פיתה דרוזית עם לאבנה - השף הלבן

פיתה דרוזית עם לאבנה

פיתה דקה עם פטנט שעושים על מחבת עם לאבנה עזים של פיראוס

מאת: שחר ואורן
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פיתה דרוזית לאבנה - שחר ואורן

המרכיבים ל 8 יחידות:

לפיתה הדרוזית:
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • כוס מים (250 גרם)
  • כפית מלח
למילוי:
  • לאבנה עיזים של פיראוס
  • שמן זית
  • זעתר

הוראות הכנה:

  • 01.

    נניח את הבצק במיקסר במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק חלק ומבריק שנפרד מהדפנות.

  • 02.

    הגלוטן החזק ישמור על הבצק שלם ולא ייקרע ברידוד.

  • 03.

    מחלקים את הבצק ל-8 כדורים, מעצבים לכדור, מועכים מעט עם היד לצורת דיסקית ומניחים כחצי שעה למנוחה (חייבים לכסות שלא יתייבשו).

  • 04.

    מותחים את הבצק עם הידיים כל פעם קצת, בזהירות לא לקרוע את הבצק. אם מרגישים התנגדות, אפשר לתת עוד כמה דקות מנוחה ולהמשיך.

  • 05.

    מחממים מחבת גדולה הפוכה או סוטאז הפוך על הגז בלהבה חזקה.

  • 06.

    מניחים על הבצק המרודד מכסה של סיר, ויחד איתו מרימים את הבצק וזה שומר עליו מתוח.

  • 07.

    מניחים את הבצק בעזרת המכסה על התחתית החמה ונטעם אחרי 30 שניות עד דקה.

  • 08.

    האפייה מאוד מהירה ולא להתפתות להשאיר עוד על המחבת כי זה יתייבש.

  • 09.

    מוציאים ומכסים ישר במגבת כדי לשמור על הלחות.

  • 10.

    מורחים לאבנה עזים של פיראוס שמיוצרת בשיטה מסורתית, מזלפים שמן זית, מפזרים זעתר ומלח גס.

  • 11.

    מניחים שכבה נוספת של לאפה וגם עליה מורחים לאבנה ומפזרים שמן זית, זעתר ומלח. הסיבה לעשות שכבה כפולה היא שלאחר הגלגול, נקבל מספר רב של שכבות כמו הדבר האמתי.

  • 12.

    מגלגלים, חותכים ונותנים לזה לנוח מספר דקות לפני שאוכלים, ככה הלאבנה נספגת בתוך הלאפה והכל הופך להיות עשיר יותר.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.