מתכון מצה מגולגלת במילוי גבינה לבנה ובטטה - השף הלבן

מתכון מצה מגולגלת במילוי גבינה לבנה ובטטה

מנה קלה ומנצחת לפסח – מצה מגולגלת עם גבינה לבנה של תנובה שתעשה לכם חג טעים במיוחד

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מצה מגולגלת השף הלבן
צילום: עומר ישכיל עיצוב: עומר ישכיל

המרכיבים ל 8 יחידות רולים מגולגלים :

למלית:
  • 1 בטטה בינונית
  • 1 גבינה לבנה 5% 250 גרם של תנובה
  • 100 גרם פתיתי טריו של השף הלבן
  • כפית מלח
  • קורט סוכר
לטבילה והרכבה
  • 1 כוס חלב תנובה
  • 4 מצות

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוטפים בטטה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חצי שעה, או עד לריכוך מלא של הבטטה.

  • 02.

    מחממים כוס חלב במיקרו, שופכים לכלי שטוח וטובלים את המצות בחלב החם למשך דקה.

  • 03.

    מעבירים את המצות למגבת או נייר סופג ומניחים בצד למשך רבע שעה לפחות.

  • 04.

    מקלפים את הבטטה, מרסקים בעזרת מזלג ומעבירים לקערה.

  • 05.

    מוסיפים לקערה גבינה לבנה, פתיתי טריו ותיבול, מערבבים היטב עד לקבלת מלית אחידה.

  • 06.

    חוצים את המצה הרטובה לחצי, שמים בכל חצי כף מלית ומגלגלים לרולים.

  • 07.

    מחממים מחבת עם חמאה ומטגנים את הרולים כ-3 דקות בכל צד עד להשחמה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 08.

    מגישים חם לצד רוטב שאוהבים, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.