לביבות סלק וגבינות | השף הלבן

לביבות סלק וגבינות

לביבות אדומות שתקצורנה מחמאות, לא לשכוח להגיש עם מטבל קרם פרש מרענן!

מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות סלק וגבינות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 6:

  • 5 סלקים מבושלים
  • 200 גרם (2 כוסות) פתיתי מוצרלה השף הלבן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח
  • 1 כף שום כתוש
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • שמן לטיגון
להגשה
  • מעט בצל ירוק פרוס
  • 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגררים את הסלק בפומפייה גסה ומניחים כמה דקות במסננת, להגרת נוזלים. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגבינה, הביצים, הקמח, השום, אגוז המוסקט, המלח והפלפל השחור ומערבבים לעיסה אחידה.

  • 02.

    מחממים את השמן בסיר בינוני. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 6-5 ס"מ ומשטחים אותם. מטגנים כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

    מקשטים בבצל ירוק ומגישים בליווי שמנת חמוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.