מתכון לביבות גבינה מלוחות מגבינת כנען | השף הלבן

לביבות גבינה מלוחות

לביבות גבינת כנען מלוחות ומטוגנות, מנה טעימה וחביבה על ילדים ומבוגרים כאחד, להגשה בחג שבועות ובכל עת

מאת: נילי רזיאל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לביבות גבינה מלוחות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1 חב' גבינת כנען או גבינה דומה
  • 2-3 ביצים (אם הן גדולות מאוד-2)
  • 4 כפות שמיר טרי קצוץ (אפשר גם יבש)
  • 3/4 כוס קמח לבן/ מלא תופח(אפשר קמח רגיל+אבקת אפיה(1/2 כפית)
  • מלח
  • פלפל לפי טעם
  • כפית שמן זית לטיגון

הוראות הכנה:

  • 01.

    לערבב את כל המצרכים לתערובת רכה ולא דביקה (להוסיף מעט קמח אם נדבק לידים)

  • 02.

    ליצור בידיים מקומחות, קציצות בקוטר 6 ס"מ בערך ולשטח- להניח על מגש מקומח.

  • 03.

    לטגן לאט לאט במחבת טפלון עם מעט שמן זית.

  • 04.

    להפוך לצד שני ולטגן לאט-הקציצות תופחות בטיגון איטי.

  • 05.

    לשים על נייר סופג לספיגת יתרת השומנים.

  • 06.

    מגישים חם/פושר-לחמם בטוסטר אובן ולא במיקרוגל.

  • 07.

    להגיש עם יוגורט מתובל במלח פלפל וחרדל.מתכוני שבועות נוספים ניתן למצוא בקטגוריית מתכונים לשבועות

הכנת? כאן מדרגים
(173)