לביבות גבינה מלוחות
לביבות גבינת כנען מלוחות ומטוגנות, מנה טעימה וחביבה על ילדים ומבוגרים כאחד, להגשה בחג שבועות ובכל עת
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 1 חב' גבינת כנען או גבינה דומה
- 2-3 ביצים (אם הן גדולות מאוד-2)
- 4 כפות שמיר טרי קצוץ (אפשר גם יבש)
- 3/4 כוס קמח לבן/ מלא תופח(אפשר קמח רגיל+אבקת אפיה(1/2 כפית)
- מלח
- פלפל לפי טעם
- כפית שמן זית לטיגון
הוראות הכנה:
-
01.
לערבב את כל המצרכים לתערובת רכה ולא דביקה (להוסיף מעט קמח אם נדבק לידים)
-
02.
ליצור בידיים מקומחות, קציצות בקוטר 6 ס"מ בערך ולשטח- להניח על מגש מקומח.
-
03.
לטגן לאט לאט במחבת טפלון עם מעט שמן זית.
-
04.
להפוך לצד שני ולטגן לאט-הקציצות תופחות בטיגון איטי.
-
05.
לשים על נייר סופג לספיגת יתרת השומנים.
-
06.
מגישים חם/פושר-לחמם בטוסטר אובן ולא במיקרוגל.
-
07.
להגיש עם יוגורט מתובל במלח פלפל וחרדל.מתכוני שבועות נוספים ניתן למצוא בקטגוריית מתכונים לשבועות
הכנת? כאן מדרגים