לביבות בטטה אפויות
האופציה האפויה והבריאה ללביבות הבטטה האהובות. מומלץ להגיש עם מטבל שמנת ליד
המרכיבים ל24 לביבות:
- 2 בטטות
- תפוח אדמה
- בצל גדול קצוץ מטוגן
- 30 ג` חמאת "תנובה" / 3-4 כפות שמן
- 1 ביצה
- מעט יותר מ-1/2 כוס פירורי לחם
- פטרוזילה קצוצה
- מלח ופלפל
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- שום כתוש
- עירית קצוצה
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים מים, מוסיפים את הבטטות ותפוח האדמה, מבשלים עד שהם רכים. מועכים את הירקות והחמאה, מערבבים עם שאר המצרכים, מתבלים.
-
02.
מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן.ליצור לביבות (ידיים מעט רטובות) לשטח. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, 180 מעלות, 30 דקות בתנור, 15 דקות כל צד, או עד שמזהיב משחים מעט.
טיימר מופעל
-
03.
מטבל שמנת:שמנת חמוצה,שום כתוש,עירית קצוצה,מל"פ, מערבבים.
הידעת?
חנוכה הוא ללא ספק אחד החגים האהובים בישראל. בין כל האלמנטים הנהדרים של החג הזה. יש מעט דברים טובים יותר בחג החנוכה מאשר צלחת גדולה ועמוסה של לביבות חמות ונימוחות. לרובנו מדובר בטעם נוסטלגי היישר מהילדות. אולם מי אמר שחייבים להשתמש בתפוח אדמה? אם בא לכם לגוון בחנוכה הקרוב, יש לנו פתרון בשבילכם - לביבות בטטה. אבל למה ליהנות מהם רק בחנוכה? לביבות אלו משתלבות נהדר לאורך כל השנה בכל ארוחה. הבאנו לכם מתכון קל וטעים ללביבות מושלמות שיביאו לכם את האופציה האפויה של לביבות הבטטה האהובות. מומלץ להגיש עם מטבל שמנת ליד.