כדורי כנען ברוטב עגבניות
המתכון הכי מפתיע של רון יוחננוב: כדורי גבינת כנען – ברוטב עגבניות! הגרסה של רון יוחננוב לטרנד הטיקטוק שכבש את העולם והגיע גם לארץ

המרכיבים ל 5-6 מנות:
- חבילת גבינת כנען של תנובה (500 גרם)
- חצי כוס פירורי לחם
- 100 גרם פתיתי פרמזן של השף הלבן
- חופן בזיליקום
- 2 ביצים
- מלח / פלפל שחור
- 2 שיני שום כתושות (לא חובה)
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- כף פפריקה אדומה מתוקה
- 2 כפות רסק עגבניות
- פחית עגבניות מרוסקות (400 גרם)
- חצי כוס מים רותחים
- מלח / פלפל שחור
- חופן בזיליקום טרי
- כפית סילאן (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מתחילים בהכנת הקציצות:
-
02.
בקערה, מערבבים את כל המרכיבים. מכסים ומניחים לתערובת להתייצב כ-10 דקות במקרר.
טיימר מופעל
-
03.
מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים סיר עם שמן זית, מטגנים מעט את השום והפפריקה, מוסיפים את הרסק והעגבניות המרוסקות. שמים מים ומערבבים.
-
04.
מתבלים במלח / פלפל שחור, עשבי תיבול ואם חמוץ לכם מידי – מוסיפים מעט סילאן.
-
05.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הרוטב 10 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
לאחר מכן, בזמן שהסיר על להבה נמוכה, מוספים את הקציצות, מצפים אותן ברוטב.
-
07.
מכסים ומבשלים עוד 20 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
מגישים חם.