טורטיה מיוגורט
מתכון פשוט וטעים של עדי קלינגהופר לטורטיה על בסיס יוגורט תנובה

המרכיבים ל 10 יחידות:
- 380 גרם קמח תופח
 - 300 גרם יוגורט תנובה (מיכל וחצי)
 - כפית מלח
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
בקערה מניחים את כל חומרי הבצק ולשים עד בצק אחיד ומעט דביק או לחילופין לשים במיקסר עם וו לישה במשך כ-7 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								02.
								
מעבירים לקערה משומנת, משמנים מעט מעל, מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.
טיימר מופעל
 - 
								03.
								
מוציאים את הבצק ומעבירים למשטח עבודה מקומח.
 - 
								04.
								
מחלקים ל-10 חתיכות.
 - 
								05.
								
כל חתיכת בצק מרדדים על משטח מקומח מאוד, הבצק מעט דביק.
 - 
								06.
								
מרדדים לעלה דק.
 - 
								07.
								
מחממים מחבת רחבה על להבה בינונית ומניחים את הבצק כשהמחבת חמה. מחכים לבועות והופכים לצד השני. מטגנים את הפיתות במשך כדקה ומוציאים.
 - 
								08.
								
את הפיתות מניחים בתוך מגבת וסוגרים היטב כדי שלמור עליהן רכות.
 - 
								09.
								
ניתן להכין עם הפיתות כריכים. ניתן להקפיא את הפיתות במשך כשבוע.
 
									


