המתכון הירוק: שקשוקה ירוקה | השף הלבן

המתכון הירוק: שקשוקה ירוקה

פותחים את היום עם שקשוקת תרד משודרגת ונפלאה

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: שלומי ארביב

המרכיבים ל 3:

  • 3-4- ביצי "תנובה"
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 3-4- שיני שום פרוסות דק
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות קטנות
  • חבילת עלי תרד (כ-150 גרם) קצוצה גס
  • 5 עלי מנגולד גדולים מופרדים לגבעול והעלה, קצוצים דק
  • 1 גבעול סלרי קצוץ דק
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 100 גרם גבינת בולגרית 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
  • 100 גרם גבינת קשקבל "תנובה" מגוררת
  • להגשה: בצל ירוק
  • צלוחית טחינה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את הבצל כרבע שעה עד שהוא זהוב וקרמלי.

  • 02.

    מוסיפים את השום ואת החלק הלבן של עלי המנגולד (הגבעול) ומטגנים כשתי דקות נוספות. מוסיפים את קוביות החציל ומטגנים כחמש דקות עד שהן מתרככות.

  • 03.

    מוסיפים את התרד, עלי המנגולד, הסלרי, הפטרוזיליה, מלח ופלפל. מערבבים היטב, מכסים ומבשלים כחמש דקות.

  • 04.

    מוסיפים את הפטה והקשקבל ואת הביצים: יוצרים גומות קטנות בתוך התבשיל, פותחים את הביצים לצלוחית קטנה, ומעבירים לגומות. מכסים ומבשלים עד שהחלבון יציב והצהוב עדיין רך.

  • 05.

    מקשטים בבצל ירוק, קוביות פטה נוספות ומגישים לצד טחינה ולחם טרי.

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.