גליל גבינה צהובה וזיתים
אודי ברקן ואושר אידלמן עם מתכון נפלא לגלילות גבינת עמק במילוי ירקות ומוגשים על מצע רוטב עגבניות נפלא. רעיון טעים לארוחת הערב!
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אודי דגן
עיצוב: חמוטל יעקובוביץ'
המרכיבים ל 5 רולים:
- 5 פרוסות גבינת עמק
לחביתה:
- 2 ביצים (L)
- 1/2 כפית שמן זית
למילוי:
- 1 כף זיתים ירוקים פרוסים
- 2 מלפפונים חתוכים לרצועות דקות וארוכות
לרוטב:
- 1 כוס רוטב עגבניות (פאסאטה או רוטב עגבניות חלק)
- 1/2 כפית מלח
- 4-5 עלי בזיליקום
- 1 כפית שמן זית
הוראות הכנה:
-
01.
טורפים 2 ביצים ומכינים חביתה עם חצי כפית שמן זית. מצננים מעט וחותכים לרצועות ארוכות.
-
02.
מניחים פרוסות גבינה צהובה על משטח עבודה, מעל רצועות חביתה, רצועות מלפפון וזיתים.
-
03.
יוצרים גליל מכל פרוסה ונועצים קיסם על מנת שהגליל לא ייפתח. מעבירים לצלחת הגשה.
-
04.
בסיר קטן מבשלים את מרכיבי הרוטב עד שהנוזל רותח, יוצקים על הגלילים ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים