מתכון אומלט מנגולד, תרד וגבינות | השף הלבן

אומלט מנגולד, תרד וגבינות

מנה שתרצו להכין שוב ושוב

מאת: פלורה לוי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אומלט מנגולד, תרד וגבינות

המרכיבים ל6 מנות:

  • 1/2 קילוגרם תרד טרי
  • 1/2 קילוגרם עלי מנגולד
  • 5 ביצים
  • 150 גר' גבינה קשקבל מגורדת
  • 150 גר' גבינה פתה כבשים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • 2 שיני שום כתושים
  • 1/2 כפית פלפל לבן
  • 1 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • 4 כפות שמן זית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מנקים את התרד והמנגולד (בלי הגבעולים הלבנים) וחותכים לרצועות דקות.

  • 02.

    מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות מהשמן והבצלים מטגנים עד שהבצלים שקופים.

  • 03.

    מוסיפים את השום ורצועות העלים ומערבבים עם כף עץ 2 3 דקות, מעבירים את הירקות למסננת.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    בקערה גדולה טורפים את הביצים רק עד לאיחוד החלבונים והחלמונים.

  • 05.

    מוסיפים את המלח, פלפל, אגוז מוסקט, קשקבל, שמנת, פטה מפוררת והירקות (אחרי ניקוז הנוזלים) ומערבבים בעזרת כף עץ.

  • 06.

    מחממים מחבת בקוטר 24 על להבה בינונית.

  • 07.

    מוסיפים את 2 כפות השמן הנותרות. מעבירים את תכולת הקערה למחבת החמה מנמיכים את עוצמת הלהבה מכסים את המחבת ומבשלים כ-20 דקות עד שהשולים זהובים ופניה יציבים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 08.

    בזמן שהאומלט מתבשל מדליקים את התנור במצב גריל בחום גבוה.

  • 09.

    מסירים את המכסה ומניחים את המחבת מתחת לגריל ל-1-2 דקות, רק עד שמתקבל גוון זהוב עמוק

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 10.

    מוציאים מהתנור, מניחים לצינון קל ומגישים.

  • 11.

    אפשר גם לאכול קר.

הכנת? כאן מדרגים
(126)