אגז בנדיקט זריז - בריוש, בשמל וביצה עלומה | השף הלבן

אגז בנדיקט זריז – בריוש, בשמל וביצה עלומה

גרסה נהדרת לאגז בנדיקט הקלאסי. פינוק בוקר נפלא שמכינים בקלות ותמיד קוצר מחמאות

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אגז בנדיקט – בריוש, בשמל וביצה עלומה
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4 מנות:

  • 200 גרם תרד טרי (ניתן להשתמש גם במדליוני תרד "סנפרוסט")
  • 1 כף חמאת "תנובה"
  • מלח פלפל ואגוז מוסקט
  • 4 פרוסות עבות של חלה או בריוש
  • 1/3 כוס חומץ
  • 4 ביצים
לרוטב הבשמל:
  • 20 גרם חמאה תנובה
  • 3 כפות מחוקות (30 גרם) קמח
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 10%/15% שומן תנובה
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה-בינונית, עד שהיא נמסה. מוסיפים קמח

  • 02.

    ובוחשים לעיסה.

  • 03.

    מוסיפים מעט שמנת (3-4 כפות) וטורפים במטרפה עד שאין גושים. ממשיכים להוסיף את

  • 04.

    השמנת בהדרגה ולטרוף עד שמתקבלת בלילה חלקה.

  • 05.

    מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שרוטב במרקם של דיסה סמיכה. מסירים מהאש

  • 06.

    ומצננים.

  • 07.

    מחממים תנור ל 200 מעלות. מחממים במחבת חמאה, מלח, פלפל ואגוז מוסקט ומקפיצים את התרד עד שהוא "עייף".

  • 08.

    מניחים בתבנית את פרוסות החלה או הבריוש ועליהן כף בשמל וקולים בתנור כ 5 דקות עד הזהבה. מניחים בצלחות ומניחים על כל פרוסה 1/4 מכמות התרד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 09.

    מכינים את הביצים: מרתיחים שבע מים בסיר וכשרותח מוסיפים חומץ. שוברים ביצה לקערית. בעזרת כף עץ יוצרים מערבולת במרכז סיר המים ומחליקים אל המערבולת את הביצה ל 3-4 דקות בישול. מוציאים את הביצה בכף מחוררת ומניחים על התרד.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 10.

    חוזרים על הפעלות עם יתר הביצים. יוצקים על כל ביצה את יתרת הבשמל ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(5)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.