רצועות טופו ברוטב קוריאני | השף הלבן

רצועות טופו ברוטב קוריאני

מתכון פשוט וטעים לטופו קוריאני עם טופו של תנובה ALTERNATIVE

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
רצועות טופו ברוטב קוריאני

המרכיבים ל2 :

מרכיבים:
  • חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
  • 4 כפות רוטב סויה
  • חצי כוס מים
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כף שום כתוש (2 שיניים בערך)
  • 1 כף שומשום
  • 1 כף פתיתי צ׳ילי (להתאים למידת החריפות הרצויה)
  • 1 כף סוכר/דבש/מייפל/אגבה
  • צרור בצל ירוק קצוץ דק (בערך שלוש כפות)
  • קורט מלח
  • בצל סגול קטן/שאלוט חתוך לפרוסות דקות

הוראות הכנה:

  • 01.

    תחילה ננקז את הנוזלים מהטופו ונספוג היטב בעזרת מגבת נייר את שאריות הנוזלים. נפרוס את הטופו ל-5 פרוסות וכל פרוסה נחצה לשתיים.

  • 02.

    נספוג שוב את הנוזלים מהפרוסות כדיי לוודא שהטופו שלנו יבש וכך ייספח אליו טוב יותר את טעמי המרינדה.

  • 03.

    במחבת על אש בינונית נחמם כף שמן, כשהשמן חם נוסיף את פרוסות הטופו פנימה ונטגן למשך 4-3 דקות מכל כיוון עד להזהבה יפה.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 04.

    בינתיים נקצוץ את הבצל לרצועות דקות ונכין את הרוטב: בכלי נערבב סויה, שמן שומשום, סוכר, פתיתי צ׳ילי, זרעי שומשום, שום, בצל ירוק, מלח ומים ונערבב היטב.

  • 05.

    כשהטופו שזוף משני הכיוונים נוסיף למחבת את הבצל כאשר האש גבוהה, נוסיף פנימה את הרוטב, ננער את המחבת עד לכיסוי מלא של כל הפרוסות ברוטב, ננמיך לאש קטנה-בינונית ונכסה את המחבת.

  • 06.

    ניתן לטופו להתבשל ולספוג את הטעמים בין 6-10 דקות ומידי פעם נערבב.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    נגיש יחד עם אורז לבן, ונקשט בבצל ירוק ושומשום.

הכנת? כאן מדרגים
(8)