קציצות קישואים
43 קלוריות ; 3 גרם חלבון ; 8 גרם פחמימות ; 2 גרם שומן ; 147 מ"ג נתרן ; 0.5 גרם סיבים
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל16:
מרכיבים:
- 1/2 ק"ג קישואים חתוכים גס
- 1 ביצה
- 1 חופן שמיר קצוץ דק
- 1/2 בצל קצוץ דק
- 1 חופן נענע קצוצה דק
- 2/3 כוס פנקו (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם רגילים
- 100 גרם גבינת פיראוס חמד 5% מפוררת
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הקישואים עד לריכוכם.
-
02.
מסננים את המים, מועכים היטב (כמו פירה) ומניחים במסננת מעל הכיור עד להגרת עודפי נוזלים.
-
03.
מחממים תנור לחום בינוני (כ-180 מעלות).
-
04.
מערבבים את הקישואים עם שאר המצרכים פרט לשמן זית, וקורצים קציצות.
-
05.
בתבנית עם נייר אפייה משומן מסדרים את הקציצות וטופחים עליהן עם אצבעת מעט משומנות (או מרססים מעט תרסיס שמן).
-
06.
אופים למשך כ-20 דקות או עד להזהבה קלה.
טיימר מופעל
-
07.
מומלץ להגיש בליווי מטבל יוגורט
הכנת? כאן מדרגים