קציצות טופו ברוטב אדום - טעים וקל להכנה | השף הלבן

קציצות טופו ברוטב אדום

מחפשים מתכון קל וטעים להתנסות בו עם טופו? זה המתכון בשבילכם: סיר קציצות ביתי ברוטב אדום לארוחת הצהריים המשפחתית. ההמלצה שלנו – להגיש עם אורז או פסטה

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
צילום: שקמה יעקבי עיצוב: שקמה יעקבי

המרכיבים ל 4 מנות:

קציצות:
  • 1 חבילה (300 גרם) טופו עם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE"
  • 3 כפות טחינה
  • 1 בצל חתוך לרבעים
  • ⅓ כוס פירורי לחם
  • 2 שיני שום
  • מלח לפי הטעם
רוטב:
  • 1 פחית שימורים (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה
  • מלח לפי הטעם
  • להגשה: עלי בזיליקום טריים
גודל תבנית: סיר נמוך ורחב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור על 180 מעלות

  • 02.

    הכנת הקציצות: מניחים במעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה

  • 03.

    מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות עגולות בגודל של כרודי פלאפל

  • 04.

    מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה

  • 05.

    אופים את הקציצות במשך 20-25 דקות עד שהן מתייצבות ומעט משחימות

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 06.

    הכנת הרוטב: מחממים בסיר נמוך ורחב את העגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מבשלים 5-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך)

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 07.

    מוסיפים את הקציצות האפויות אל המחבת, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    לאחר הבישול, מפזרים עלי בזליקום טריים

  • 09.

    מגישים חם יחד עם אורז או פסטה

  • 10.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: השימוש בטופו מתובל בבזיליקום מסייע לחיזוק הטעמים של הקציצות והרוטב האדום

הכנת? כאן מדרגים
(100)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.