קציצות טופו ברוטב אדום
מחפשים מתכון קל וטעים להתנסות בו עם טופו? זה המתכון בשבילכם: סיר קציצות ביתי ברוטב אדום לארוחת הצהריים המשפחתית. ההמלצה שלנו – להגיש עם אורז או פסטה
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו עם בזיליקום "תנובה ALTERNATIVE"
- 3 כפות טחינה
- 1 בצל חתוך לרבעים
- ⅓ כוס פירורי לחם
- 2 שיני שום
- מלח לפי הטעם
- 1 פחית שימורים (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 1 כפית כמון
- 1 כפית פפריקה
- מלח לפי הטעם
- להגשה: עלי בזיליקום טריים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור על 180 מעלות
-
02.
הכנת הקציצות: מניחים במעבד מזון את כל מרכיבי הקציצות ומעבדים עד לקבלת משחה אחידה
-
03.
מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות עגולות בגודל של כרודי פלאפל
-
04.
מניחים את הקציצות על תבנית מרופדת בנייר אפייה
-
05.
אופים את הקציצות במשך 20-25 דקות עד שהן מתייצבות ומעט משחימות
טיימר מופעל
-
06.
הכנת הרוטב: מחממים בסיר נמוך ורחב את העגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מבשלים 5-10 דקות (ניתן להוסיף מעט מים במידת הצורך)
טיימר מופעל
-
07.
מוסיפים את הקציצות האפויות אל המחבת, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
08.
לאחר הבישול, מפזרים עלי בזליקום טריים
-
09.
מגישים חם יחד עם אורז או פסטה
-
10.
בתאבון!
הידעת?
טיפ: השימוש בטופו מתובל בבזיליקום מסייע לחיזוק הטעמים של הקציצות והרוטב האדום