פיצה ירוקה טבעונית – עם בצק אוורירי וטופינג ירקות | השף הלבן

פיצה ירוקה טבעונית

בא לכם לנסות פיצה טבעונית חדשה? לכו על זאת! אולגה טוכשר במתכון לבצק שמרים אוורירי ומעליו רוטב פסטו נהדר ומעל טופינג ירקות ופתיתי טופו בזיליקום

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אפיק גבאי עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל 4-6:

  • 1 צרור בזיליקום טרי
  • 4 שיני שום
  • 1 חופן צנוברים / אגוזי מלך (אופציונלי)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל
טופינג:
  • 150 גרם (1/2 קובייה) טופו עם בזיליקום "תנובה"
  • 1/2 חבילה ברוקולי "סנפרוסט"
  • עגבניות שרי אדומות, חצויות
  • עלי רוקט
  • 1 גביע ממרח סויה 9% בטעם טבעי "תנובה"
בצק:
  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 240 מ"ל (1 כוס) מים פושרים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית מלח
רוטב פסטו:

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים, למעט המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות, עד שמתקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד להכפלת הנפח.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    מכינים את רוטב הפסטו: שמים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים לכדי משחה אחידה וחלקה.

  • 04.

    לשים את הבצק כדי להוציא את בועות האוויר ומרדדים לעיגול גדול.

  • 05.

    מורחים במרכז כמות נדיבה של הפסטו. מברישים את השוליים בשמן זית.

  • 06.

    מגרדים מעל את הטופו, מסדרים פרחי ברוקולי ועגבניות שרי ואופים כ-25 דקות, או עד שהפיצה מזהיבה.

    טיימר מופעל

    00:25:00
  • 07.

    מסדרים מעל את עלי הרוקט ומייצרים בעזרת כף תלוליות ממרח סויה.

  • 08.

    חותכים למשולשים ומגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.