פיצה ירוקה טבעונית
בא לכם לנסות פיצה טבעונית חדשה? לכו על זאת! אולגה טוכשר במתכון לבצק שמרים אוורירי ומעליו רוטב פסטו נהדר ומעל טופינג ירקות ופתיתי טופו בזיליקום
המרכיבים ל 4-6:
- 1 צרור בזיליקום טרי
- 4 שיני שום
- 1 חופן צנוברים / אגוזי מלך (אופציונלי)
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל
- 150 גרם (1/2 קובייה) טופו עם בזיליקום "תנובה"
- 1/2 חבילה ברוקולי "סנפרוסט"
- עגבניות שרי אדומות, חצויות
- עלי רוקט
- 1 גביע ממרח סויה 9% בטעם טבעי "תנובה"
- 420 גרם (3 כוסות) קמח
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 240 מ"ל (1 כוס) מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק: שמים את כל המרכיבים, למעט המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 5 דקות. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד 2 דקות, עד שמתקבלת בצק אחיד ומעט דביק. מעבירים אותו לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים כשעה, או עד להכפלת הנפח.
טיימר מופעל
-
02.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
מכינים את רוטב הפסטו: שמים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים לכדי משחה אחידה וחלקה.
-
04.
לשים את הבצק כדי להוציא את בועות האוויר ומרדדים לעיגול גדול.
-
05.
מורחים במרכז כמות נדיבה של הפסטו. מברישים את השוליים בשמן זית.
-
06.
מגרדים מעל את הטופו, מסדרים פרחי ברוקולי ועגבניות שרי ואופים כ-25 דקות, או עד שהפיצה מזהיבה.
טיימר מופעל
-
07.
מסדרים מעל את עלי הרוקט ומייצרים בעזרת כף תלוליות ממרח סויה.
-
08.
חותכים למשולשים ומגישים מיד.