עראיס טבעוני עם טופו | השף הלבן

עראיס טופו

הלהיט שכבש את הרשת ועכשיו גם בגרסה טבעונית! ממלאים פיתה בטופו וירקות, מטגנים קלות בשמן זית ומקבלים מנה קיצית ונהדרת

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עראיס טופו טבעוני
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 3-6 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 1 קישוא מגורר גס
  • 1 גזר מגורר גס
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית חוויג'
  • 1/2 כפית בהראט (אפשר להחליף בפפריקה מעושנת או לוותר)
  • מלח ופלפל
  • 6 חצאי פיתה
  • שמן זית לטיגון
  • 1 חבילת טופו "תנובה" בטעם טבעי או 1/2 חבילה בטעם טבעי ו-1/2 חבילה בטעם פיקנטי
  • 1 כוס אפונה "סנפרוסט" מופשרות ומסננות

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים שמן ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה. מוסיפים קישוא וגזר ומטגנים 3-4 דקות נוספות עד שהם מתרככים. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים 2 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מוסיפים טופו ומטגנים תוך ערבוב 2 דקות נוספות. מוסיפים אפונה, מערבבים ומטגנים 2 דקות נוספות תוך ערבוב מידי פעם.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    ממלאים את הפיתות ומהדקים את התערובת. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הפיתות הממולאות משני צידיהן (מהדקים בעזרת תרווד את הפיתה למחבת בזמן הטיגון) ובצד הפתח, עד השחמה. מגישים חם עם טחינה.

הכנת? כאן מדרגים
(8)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.