שושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות | השף הלבן

מתכון לשושני פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות

גירסה מדליקה וטבעונית לפוקצ'ה המסורתית! הפעם היא מוגשת בצורת שושנים נתלשות

מאת: אורי שביט
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פוקצ'ה במילוי טופו פיקנטי ועגבניות מיובשות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל 8:

  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 250 מ"ל מים
  • 4 כפות שמן זית
למילוי:
  • 2 חפיסות (600 גרם) טופו תנובה פיקנטי
  • שמן זית
  • 1 מיכל ממרח עגבניות מיובשות/עגבניות מיובשות עם שום "אוליביה"
  • חופן גדול עלי אורגנו טריים
  • מלח ים או מלח גס, פלפל שחור גרוס
גודל תבנית: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: מערבבים בקערת המיקסר עם וו לישה קמח, שמרים, מלח וסוכר. מוסיפים מים ושמן זית ולשים במשך 12-10 דקות, לבצק חלק, רך ודביק. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 02.

    בינתיים מכינים את המילוי: טוחנים את הטופו עם 2 כפות שמן זית במעבד מזון, לקבלת קרם חלק.

  • 03.

    מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ.

  • 04.

    משטחים את קרם הטופו על הבצק באופן אחיד – לא להתבייש להשתמש בידיים. מורחים עליו את ממרח העגבניות ועלי האורגנו, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ובפלפל שחור.

  • 05.

    מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים בסכין חדה לשושנים בעובי 7-6 ס"מ. משמנים את התבנית בשמן זית ומניחים את השושנים זו לצד זו. משהים להתפחה במקום חמים כשעה או עד להכפלת הנפח.

  • 06.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 07.

    מברישים את השושנים בעדינות בשמן זית ואופים בתנור כ-40 דקות, עד שהמאפה זהוב ותפוח והבצק אפוי. מוציאים, מניחים להתקרר מעט, מחלצים מהתבנית ומעבירים עם התחתית לצלחת הגשה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.