מקושקשת טופו עם תפוחי אדמה ופטריות
בבוקר או בערב, ארוחת מקושקשת על בסיס טופו שמכינים בקלות
המרכיבים ל2-3:
- 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה ALTERNATIVE עם בזיליקום, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 2-3 כפות שמן זית
- 1/2 בצל, חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום, קצוצות
- 5-6 פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
- 1 תפוח אדמה מקולף, חתוך לקוביות 2 על 2 ס"מ ומבושל
- 4 כפות מים חמים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית כמון
- להגשה:
- כוסברה קצוצה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הבצל והשום עד להזהבה קלה.
-
02.
מוסיפים את הפטריות, מערבבים וממשיכים לטגן תוך ערבוב מפעם לפעם, עד שגם הן מתחילות להזהיב.
-
03.
מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים עוד כמה דקות עד שהם מתחילים להשחים. מעבירים את תכולת המחבת לצלחת.
-
04.
מערבבים בקערית את המים החמים עם המלח, הכורכום והכמון.
-
05.
מוסיפים מעט שמן למחבת, מפוררים בידיים את הטופו לפירורים בגודל רצוי ומטגנים תוך ערבוב כ-4-5 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים בהדרגה את המים עם התבלינים וממשיכים לטגן תוך ערבוב עוד 2 דקות, עד שכל המים נספגים.
טיימר מופעל
-
07.
מחזירים את הירקות למחבת, מערבבים עם מקושקשת הטופו, מפזרים את הכוסברה ומגישים מיד.הערות:• אפשר להשתמש גם בטופו בטעם טבעי או פיקנטי.• אם רוצים מרקם עשיר יותר, אפשר להחליף את המים בכמות זהה של חלב סויה או שמנת צמחית לבישול.• תפוחי האדמה והפטריות הם רק לגיוון ותוספת הטעם. אפשר להכין את המקושקשת רק על בסיס הטופו והתבלינים.