ירקות מוקפצים וטופו
מהמתכונים הקלים והשווים שמכינים במהירות! קבלו את הגרסה הטעימה במיוחד לירקות מוקפצים עם טופו
המרכיבים ל3:
- 1 חבילה (300 גרם) טופו תנובה פיקנטי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
- 1 כף (10 גרם) קורנפלור
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 1 פלפל גמבה אדום, פרוס לרצועות
- 1 פלפל גמבה צהוב, פרוס לרצועות
- 2 כוסות פרחי ברוקולי או שעועית ירוקה
- 1 כוס גזר גמדי או גזר חתוך לרצועות באורך 7-8 ס"מ
- 1/2 פלפל חריף (אופציונלי)
- מרכיבים לרוטב:
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כף חומץ אורז
- 3 כפות רוטב סויה
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי יבש (אופציונלי)
- 3 כפות סוכר חום כהה
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות מים
- שומשום או בוטנים קלויים מלוחים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
מניחים את בלוק הטופו על מגבת נייר מקופלת, מכסים במגבת אחרת ומניחים מעל כלי עם משקולת, כדי להתפטר מנוזלים מיותרים. במידת הצורך מחליפים את המגבות. חותכים את הטופו המיובש לקוביות בגודל בערך 2 ס"מ על 2 ס"מ.
-
02.
מכינים את הרוטב: מערבבים בקערית את כל הרכיבים עד שהתערובת אחידה.
-
03.
מחממים 2 כפות שמן במחבת (רצוי עם ציפוי non-stick) ומטגנים את קוביות הטופו במשך 2-3 דקות מכל הצדדים עד שהם זהובים. יוצקים כ-2 כפות מהרוטב וממשיכים להקפיץ עד שהטופו מתקרמל. מעבירים לצלחת.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים 1 כף שמן למחבת ומוסיפים את הירקות. מערבבים היטב ומקפיצים 4-5 דקות, או עד שהם מתחילים להתרכך. אם רוצים, ממשיכים להקפיץ עוד, עד שהירקות מגיעים לרמת הרכות הרצויה. מוסיפים את שארית הרוטב, מערבבים ומחזירים למחבת את הטופו המקורמל. מקפיצים יחד 1-2 דקות לאיחוד הטעמים. מפזרים את השומשום / הבוטנים.
טיימר מופעל
-
05.
מגישים מיד, כמו שזה, או על אורז לבן