גלילות חצילים במילוי טופו וקרם פסטו, ברוטב עגבניות | השף הלבן

גלילות חצילים טבעוניות במילוי טופו וקרם פסטו, ברוטב עגבניות

מנה ראשונה אלגנטית שמשלבת טעמים מהמטבח האיטלקי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גלילות חצילים טבעוניות במילוי טופו וקרם פסטו, ברוטב עגבניות
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 4-6 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 חצילים פרוסים לאורכם לרוסות בעובי 1 ס"מ
  • מלח, פלפל
  • 1 חבילת טופו בזיליקום "תנובה" חתוך למקלות בעובי 1 ס"מ
לקרם פסטו:
  • 1/2 סויה בסגנון גבינה לבנה טבעי או שום-שמיר "תנובה"
  • 1/2 כוס עלי בזיליקום
  • לרוטב עגבניות:
  • 3 עגבניות נקיות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 תמר מגולען או 1 כף סילאן
  • 1 כפית שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • להגשה: עלי בזיליקום

הוראות הכנה:

  • 01.

    מברישים את פרוסות החציל בשמן זית משני הצדדים, ממליחים ומפלפלים. מלהיטים פלנצ'ה וצורבים כ 2 דקות מכל צד או לחילופין מניחים בתבנית מצופה נייר אפייה ואופים בתנור שחומם ל 250 מעלות כ 12-15 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 02.

    טוחנים במעבד מזון סויה ובזיליקום לקרם חלק.

  • 03.

    מכינים במעבד מזון את מרכיבי רוטב העגבניות. אם רוצים קרם חלק מעבירים את הרוטב דרך מסננת.

  • 04.

    מרכיבים את הגלילות: מורחים את פרוסות החציל בקרם פסטו. מניחים מקל טופו ומגלגלים. יוצקים לצלחת ההגשה את רוטב העגבניות ומניחים עליו את גלילות החציל. בוזקים עלי בזיליקום.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.