אצבעות טופו בגלייז חרדל ודבש - השף הלבן

אצבעות טופו בגלייז חרדל ודבש

מתכון קל וטעים עם מלא חלבון, עם טופו של תנובה ALTERNATIVE

מאת: בת שי עוז
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
אצבעות טופו בגלייז חרדל ודבש

המרכיבים ל 2-3:

מצרכים:
  • חבילת טופו בטעם טבעי של תנובה ALTERNATIVE
  • פירורי לחם
לגלייז:
  • 3 כפות שמן זית
  • 1/3 כוס דבש (80 מ״ל)
  • 1/4 כוס חרדל (60 מ״ל)
  • כפית פפריקה
  • מיץ מחצי לימון
  • קורט מלח
לבלילה:
  • 1/2 כוס קמח
  • כף קורנפלור
  • שקית אבקת אפייה (כף אבקת אפייה)
  • 3/4 כוס מים
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    נחמם תנור ל-180 מעלות. ננקז את הטופו מנוזלים ונספוג את הנותרים היטב בעזרת מגבת נייר.

  • 02.

    נפרוס את הטופו לחתיכות בגודל הרצוי ונספוג שנית את הנוזלים הנותרים ונעביר לקערה.

  • 03.

    נאחד יחד את כל רכיבי הגלייז: דבש, שמן זית, חרדל, פפריקה, לימון ומלח. נערבב היטב, נכסה את אצבעות הטופו שלנו ברוטב וניתן להן לנוח בו רבע שעה לפחות.

  • 04.

    בינתיים נכין את הבלילה: לקערה נפרדת נוסיף את היבשים - קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ומלח, נערבב מעט ואז נוסיף את הנוזלים. נערבב עד לקבלת עיסה חלקה.

  • 05.

    בקערה נוספת נשפוך פירורי לחם, נכין מגש תנור מרופד בנייר אפייה וכעת נתחיל במלאכת הציפוי.

  • 06.

    תחילה נשלוף את הטופו מהמרינדה, נטבול בבלילת הקמח עד לכיסוי מלא, נעביר לפירורי הלחם, נצפה היטב ונניח בתבנית המרופדת. נחזור על אותה הפעולה.

  • 07.

    בסיום לא ניפטר מהמרינדה של הדבש והחרדל, מאחר שאנחנו נשתמש בה בהמשך.

  • 08.

    נכניס לתנור ל-30-35 דקות, במחצית הדרך נהפוך לצד השני.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 09.

    נוציא מהתנור את אצבעות הטופו, נתבל כל אצבע במרינדה שנותרה ונחזיר לתנור ל-10-15 דקות נוספות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 10.

    מומלץ לאכול כשזה חם ולהגיש בתוספת חרדל, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.