שיפודי דג בתיבול הודי
השנה מגוונים! בואו להכין שיפודי דג לבחירתכם, מושרים במשרה בארומה הודית מפתה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: דן פרץ
עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל8:
לשיפודים:
- 1 בצל סגול, פרוס גס
- 1 לימון או ליים, פרוס גס
- 1 ק"ג פילה דג לבן, כמו לברק, בר ים או לוקוס, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ
למרינדה:
- 2 גביעים (300 גרם) יוגורט עזים פיראוס
- 2 כפות גראם מסאלה (תערובת תיבול הודית – להשיג בחנויות תבלינים)
- 1 כפית שבבי צ'ילי אדום יבש
- אפשרות: 2 כפיות טיקה טנדורי (תערובת תיבול הודית – להשיג בחנויות למוצרים מהמזרח)
- 1 כפית גדושה כורכום
- מלח
- קליפה מגוררת מלימון אחד
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה ומשרים בה את קוביות הדג במשך שעתיים לפחות.
-
02.
מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
03.
משפדים את קוביות הדג על שיפודי מתכת, ונועצים ביניהן, לסירוגין, פרוסות בצל סגול וליים. מניחים בתבנית וצולים כ-4 דקות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים 3-2 דקות נוספות, עד להשחמה עדינה. מגישים מיד.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים