קוביות סלמון כבוש עם קרם גזר וג'ינג'ר לצד סוכריות דלעת | השף הלבן

קוביות סלמון כבוש עם קרם גזר וג'ינג'ר לצד סוכריות דלעת

איזו מנה ראשונה מושלמת! קוביות דג נפלאות עם סוכריות דלעת – דרך מושלמת לפתוח את השנה

מאת: שף ניב כהן "תנובה שף"
פרווה סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קוביות סלמון כבוש עם קרם גזר וג'ינג'ר לצד סוכריות דלעת
צילום: שרית גופן עיצוב: אינה גוטמן

המרכיבים ל 4 מנות:

לסלמון -
  • 400 גרם פילה סלמון (יחידה אחת) נקי ללא עור
  • 400 גרם מלח גס
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כפית זרעי כוסברה טחונים
לקרם גזר וזינגר –
  • 4 גזרים קלופים חתוכים לטבעות
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
סוכריות דלעת –
  • 200 גרם דלעת חתוכה לקוביות של 1.5/1.5 ס"מ
  • 40 גרם סוכר
  • כף שמן זית
  • קורט אניס טחון
ציפס בטטה –
  • 1/2 בטטה קלופה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הסלמון:

  • 02.

    מערבבים את המלח, סוכר והכוסברה.

  • 03.

    מניחים את הסלמון בתבנית ומצפים אותו בכל צדדיו בתערובת המלח והסוכר.

  • 04.

    מכסים ומכניסים במקרר ל5 שעות.

  • 05.

    לאחר מכן מגרדים בעזרת היד את המלח והסוכר, לא לשטוף.

  • 06.

    חותכים לקוביות בגודל

  • 07.

    5/

  • 08.

    5 ס"מ.קרם גזר:

  • 09.

    מבשלים במים עד ריכוך מלא.

  • 10.

    טוחנים יחד עם הג'ינג'ר בבלנדר.סוכריות דלעת:

  • 11.

    במחבת מטגנים את קוביות הדלעת עד השכמה.

  • 12.

    מוסיפים את הסוכר ומקרמלים.

  • 13.

    בסוף מוסיפים את האניס הטחון.ציפס בטטה:

  • 14.

    חותכים את הבטטה בעזרת קולפן.

  • 15.

    מסדרים על גבי תבנית עם ניר אפיה ומכניסים לתנור על 140 מעלות עד אשר הבטטה מתייבשת כשעתיים.צילחות:

  • 16.

    בעזרת כף מורחים שלוש מריחות של קרם גזר.

  • 17.

    מניחים את קוביות הסלמון בקצה הקרם.

  • 18.

    מניחים את קוביות הדלעת.

  • 19.

    משעינים את הציפס על הקוביות.טיפ השף:הכבישה  שומרת על מרקמו העסיסי של הדג, מדגישה את צבעו ומעניקה נימוחות וטעמים מאוזנים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.