פילה סלמון עם שעועית ירוקה ואגוזי מלך
דרך קלה להכין מנה מושקעת וטעימה לשולחן החג שהיא כולה סמל לבריאות
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: שני בריל
המרכיבים ל3-4 מנות:
לשעועית:
- 1 שקית (600 גרם) שעועית עדינה מוקפאת סנפרוסט
- 3-2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- מיץ מחצי לימון (בערך 2 כפות)
- מלח ופלפל שחור גרוס
- חופן אגוזי מלך קצוצים גס
- 2 כפות רכז רימונים
לסלמון:
- 1 חבילה נתחי סלמון מופשרים "דגי תנובה"
- 4-3 כפות שמן זית
- 4-5 גבעולי טימין טריים
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה:
-
01.
להכנת הדג- מערבבים בקערה את שמן הזית עם הטימין, המלח והפלפל, מניחים את נתחי הסלמון על תבנית עם נייר אפייה משומן כאשר צד העור כלפי מטה. יוצקים על הסלמון את תערובת התיבול ומעסים בעדינות.
-
02.
מכניסים לתנור שחומם ל-190 מעלות ואופים 15-12 דקות (תלוי בעובי הנתחים) עד שהדג עשוי כמעט לחלוטין.
טיימר מופעל
-
03.
להכנת השעועית- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה, מוסיפים את השעועית העדינה והשום הכתוש, ומקפיצים כדקה וחצי. מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים 20 שניות נוספות. מוסיפים את אגוזי המלך ורכז הרימונים, מערבבים ומסירים מהלהבה.
-
04.
מעבירים לצלחת הגשה יפה ומניחים מעל את נתחי דג הסלמון.
הכנת? כאן מדרגים