מתכון פילה סלמון בשום, חמאה, מרווה ויין | השף הלבן

פילה סלמון בשום, חמאה, מרווה ויין

מתכון קל ומהיר לפילה סלמון מטוגן ברוטב של חמאה ממוסת, עלי מרווה, שום ויין לבן. מומלץ להגיש לצד פרוסת לחם טרי לניגוב הרוטב

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פילה סלמון בשום, חמאה, מרווה ויין

המרכיבים ל6:

  • 6 יחידות פילה סלמון קפוא של דגי תנובה, במשקל 250 גרם כל יחידה
  • מלח
  • פלפל לבן טחון טרי
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 ענפים עם עלי מרווה טריים
  • 1/2 כוס יין לבן יבש
  • 12 שיני שום קלופות

הוראות הכנה:

  • 01.

     מתבלים את הדגים במלח ובפלפל, ממיסים במחבת כבדה את החמאה והשמן, מוסיפים מחצית מעלי המרווה ומטגנים את הדגים 3-4 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים בתנור חם.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

     מוסיפים למחבת את עלי המרווה שנותרו, שיני השום והיין הלבן ומביאים לרתיחה, מבשלים 2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 03.

     מניחים בצלחת הגשה אישית נתח סטייק סלמון, יוצקים מעל מעט מהרוטב שנוצר במחבת ומגישים.  

הכנת? כאן מדרגים
(310)